Facebook pixel

Tractor of the year 2018

Net zoals er jaarlijks een ‘Auto van het jaar’ en de ‘Vrachtauto van het jaar’ wordt uitgeroepen, zo wordt er jaarlijks ook een ‘Trekker van het jaar’ uitgeroepen. Op zijn Engels heet dat: ‘Tractor Of The Year’, kortweg TOTY.

De TREKKER-redactie is de enige Nederlandse afgevaardigde die deel uitmaakt van het internationale TOTY-jury. De complete TOTY-jury bestaat uit 24 internationale (Europese) titels waarbij de landbouwtrekkers en –mechanisatie centraal staan. Elk jaar kiest deze jury uit een groot aantal potentiële kandidaat-trekkers een klein aantal genomineerde trekkers die meedingen naar de eretitel ‘Tractor Of The Year’.

Op het eind van elk jaar, doorgaans halverwege de maand november, wordt de winnaar bekend gemaakt op een internationale mechanisatieshow. In de even jaren is dat op de Italiaanse Eima in Bologna, in de oneven jaren gebeurt dat op de Duitse Agritechnica in Hannover. De winnaar draagt de eretitel voor het hele jaar dat daarop volgt.

Naast deze hoofdprijs reikt de jury een prijs uit voor de beste boerentrekker (‘Best Utility’) én voor de meest bijzondere, fraaie of speciale trekker in de categorie ‘Best of Specialized’ (trekkers ingezet in de speciaalteelt of cultuurtechniek). Al deze kandidaten dingen bovendien mee naar de schoonheidsprijs over alle drie de categorieën heen, ‘Best of Design’.

Op de website van Tractor of The Year kan je vinden welke trekkers in voorgaande jaren de prijs wonnen, wie de juryleden zijn en de huidige stand van zaken.

Tractor of the year 2018

De genomineerden voor de verkiezing van 2018 zijn inmiddels bekend. Maar niet alleen de vakjury stemt. Ook u, lezer en/of liefhebber, kunt uw mening ventileren in de vorm van de publiekstitel. Beslis mee! Stemmen is mogelijk via de knop hieronder.