Home

Achtergrond laatste update:15 nov 2017

Michelin op overnamepad

Bandenfabrikant Michelin neemt PTG en TéléFlow over. Die twee bedrijven zijn grote spelers op het gebied van luchtdrukwisselsystemen. Michelin wenst zich niet te beperken tot banden, maar wil zijn klanten totaaloplossingen kunnen bieden.

PTG en TéléFlow zijn leiderd in luchtdrukwisselsystemen waarmee je de bandenspanning kunt monitoren en aanpassen aan de gebruiksomstandigheden, zoals het terrein, het soort werk en aan de gewichtsbelasting. Met de aankoop gaat Michelin van puur banden produceren naar het aanbieden van alles wat de boer of loonwerker nodig heeft om zijn dure banden én zijn akkerbodem zo lang mogelijk in topconditie te houden.

Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

TéléFlow is Frans en levert luchtdrukwisselsystemen voor in het terrein. Het heeft speciale ventielen in patent en levert onder meer in de militaire sector. PTG is Duits en heeft systemen om de bandendruk al rijdend aan te passen, of stilstaand per as.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.