Home

Achtergrond

Geel en blauw op Agritechnica

New Holland laat op de Agritechnica 2017, die dit weekeinde begint, voor het eerst een selectie zien van zijn nieuwe aanbod aan landbouwwerktuigen.
De DiscCutter F 320P-voorschijvenmaaier-kneuzer met hydraulische ophanging en steenuitschakeling (stone release). - Foto's: New Holland.
De DiscCutter F 320P-voorschijvenmaaier-kneuzer met hydraulische ophanging en steenuitschakeling (stone release). - Foto's: New Holland.

Begin 2017 rondde New Holland de aankoop van Kongskilde Agriculture af. Het integreert de Kongskilde-werktuigen nu dus in het productaanbod. New Holland ‘brand president’ motiveert de verbreding van het bedrijf door op te merken dat machines en trekkers zo perfect mogelijk op elkaar moeten aansluiten. Dat kan door de technische knowhow van Kongskilde en New Holland in één hand te brengen.

Geel én blauw

De DiscCutter F 320P en de DiscCutter 320P maken deel uit van de eerste reeks New Holland-gele machines. Het zijn een voor- respectievelijk een achterschijvenmaaier-kneuzer met hydraulische ophanging en steenuitschakeling (stone release). Met de gele kleur (dus niet trekker-blauw) sluit het bedrijf aan bij bestaande oogstmachines, denk aan de (ronde)balenpersen en veldhakselaars.

De variant voor de achterhef heeft dezelfde aanduiding minus de letter F: DiscCutter 320P.
De variant voor de achterhef heeft dezelfde aanduiding minus de letter F: DiscCutter 320P.

Naast deze categorie hooi en voeder toont het bij grondbewerking de PXV-ploeg. Deze zesschaar met variabele breedte heeft een non-stop uitschakelmechanisme en hydraulische diepteafstelling van de grote landwielen. En er is de RVM-grondverkruimelaar met planeetwielaandrijving, versnellingsbak met vier verhoudingen en C-bladen. Deze grondbewerkingswerktuigen komen dan weer in de blauwe trekkerkleur te koop.

De PXV-ploeg is een heavy duty zesschaar.
De PXV-ploeg is een heavy duty zesschaar.

New Holland start de uitlevering van het nieuwe materieel in de lente van 2018. Dit betekent overigens niet het einde van het merk Kongskilde Agriculture. Dat blijft zijn portfolio aanbieden via het eigen dealernetwerk.

New Holland geeft de grondbewerkingslijn dezelfde blauwe kleur als zijn trekkers. Zoals deze grondverkruimelaar, de RVM.
New Holland geeft de grondbewerkingslijn dezelfde blauwe kleur als zijn trekkers. Zoals deze grondverkruimelaar, de RVM.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.