Home

Achtergrond 1446 bekeken

Kuilsnijder van Lely

Fabrikant Lely gaat kuilsnijders verkopen. Het gaat om de Trioliet TU 180 XL, die als Lely BC 180 XL in eigen kleur op de markt komt.

Lely gaat de kuilsnijder verkopen in combinatie met zijn Vector-voerrobot. Deze maakt gebruik van een voerkeuken waarbij je de kuilblokken op voorraad zet en de blokken met een grijper worden afgevreten.

Lely gaat de grote  TU 180 XL-kuilsnijder van Trioliet verkopen als aanvulling op de Vector-voerrobot. -Foto: Ernie Buts
Lely gaat de grote TU 180 XL-kuilsnijder van Trioliet verkopen als aanvulling op de Vector-voerrobot. -Foto: Ernie Buts

Belangrijk is dat de blokken niet omvallen en dat de voerkeuken snel gevuld is. Een extra grote diepte van het blok is daarom belangrijk. De kuilsnijder heeft een opvallend grote snijdiepte met 105 centimeter en een maximale blokhoogte van 1,8 meter. De inhoud van een vol blok is maximaal 3,4 kuub.De snijhoogte zonder gebruik van hefmast maar met hydraulische topstang is 2,3 meter. Het eigengewicht van de snijder zonder hefmast is 900 kilo. Met hefmast erbij gaat dit naar 1.300 kilo. De snijhoogte is dan maximaal 3,7 meter. De hoogte van de kuilsnijder zelf is 2,71 meter en dat is dus ook de minimale doorrijhoogte.

Of registreer je om te kunnen reageren.