Home

Achtergrond

Instappen bij de Steyr Terrus 6250 CVT

Steyr komt met een kleiner model van de Terrus CVT-trekkers. De 6250 van 250 pk is nu het ‘instapmodel’ onder de eerder geïntroduceerde typen van 270 en 300 pk.

Het maximaal toegestane totaalgewicht is 16.800 kilo. Daarmee kan de jongste Terrus de zwaarste taken aan. Hij heeft banden tot een diameter van 2,05 m, een frontaftakas met twee snelheden (1000/1000 ECO), ABS, en de bijzonder stille, geveerde cabine met een geluidsniveau van slechts 69 dBA.

Met 250 pk is de Terrus 6250 CVT de lichtste van de serie van drie trekkers.
Met 250 pk is de Terrus 6250 CVT de lichtste van de serie van drie trekkers.

De zescilinder Ecotech-motor heeft een nominaal vermogen van 250 pk, maximaal levert hij 273 pk. Hi-eSCR uitlaatgas-nabehandeling zorgt voor een optimaal brandstofverbruik; het onderhoudsinterval ligt op 600 uren. Een deeltjesfilter (partikelfilter) is niet nodig.

Uitlaatrem

Optie is een motorrem. Die zorgt samen met de variabele omkeerventilator voor 40 procent betere remprestaties. Bij remmen stopt de brandstoftoevoer, de uitlaatgasklep gaat dicht en de ventilator van de motor en de eVGT-turbocompressor wordt op de maximale weerstand ingesteld. Dat vermindert remslijtage bij trekker en geremde werktuigen of aanhangers. ABS maakt het remmen extra veilig.

De productie is in februari gestart.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.