Home

Achtergrond 230 bekeken

Uiterlijk speelt rol bij Concept Tyre van Nokian

Bandenfabrikant Nokian heeft een nieuwe conceptband geïntroduceerd. Op de Agritechnica was hij al te zien en nu wordt er steeds meer over ­bekend.

Nokian Heavy Tyres’ designer Caleb Claassen vertelt dat de band de tractie in het veld en de beste eigenschappen voor op de weg samen moet brengen. De band houdt daarom het midden tussen een standaard trekkerband en Nokians TRI 2 die veel nokken heeft en veel gebruikt wordt voor transportwerk door off­roadvoertuigen. Volgens Nokian is ook de levensduur en flexibiliteit verbeterd.

Foto: Nokian
Foto: Nokian

Opvallend is dat het uiterlijk van de band een grote rol heeft gespeeld bij het ontwerp. “Het voertuig zelf moet mooi zijn en dus de band ook, design wordt steeds belangrijker. Dat hebben we met deze Concept Tyre ook nagestreefd.”

Of registreer je om te kunnen reageren.