Home

Achtergrond

Geo-konzept distributeur van Reichhardt

Geo-konzept, een Duitse distributeur en dienstverlener op het gebied van precisielandbouw, heeft een overeenkomst gesloten met het eveneens Duitse Reichhardt voor de distributie van stuursystemen in Duitsland en Oostenrijk.

Zo’n twee maanden geleden maakte geo-konzept al bekend dat het vanaf 10 juni verantwoordelijk is voor de distributie en verkoop van Topcon-stuurautomaten, -precisielandbouwproducten en -services voor de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Daartoe werd het bedrijf overigens min of meer gedwongen nadat het het merk Trimble kwijtraakte aan de aan Trimble gelieerde Vantage-distributeurs. Op vergelijkbare wijze doet Vantage Agrometius dat in Nederland, België en een deel van Duitsland. Geo-konzept maakte Trimble volgens het vakblad Profi marktleider in Duitsland.

Nu ook Reichhardt

Nu komen daar dus de producten van Reichhardt bij. Reichhardt is een Zuid-Duitse specialist op het gebied van stuursystemen, Isobus en sensoren. Recent kwam het bedrijf in het nieuws met Green Fit, dat het mogelijk maakt om het automatisch gps-stuursysteem AutoTrac van John Deere ook te gebruiken op andere merken trekkers.

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Door de samenwerking van Reichhardt met geo-konzept hopen beide bedrijven een completer pakket breder in de markt te kunnen zetten. Daartoe behoren Isobus-systemen (ook voor ombouw van bestaande trekkers) en PSR-stuursystemen voor trekkers en werktuigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.