Home

Foto & video 1989 bekeken

Pardijs wint TREKKER-opknapbeurt t.w.v. €10.000

Achterveld - Onder grote belangstelling werd gisteren tijdens de Wintershow van Mechan Groep de winnaar bekend gemaakt van de Massey Ferguson Extreme make over. Het 25-jarig bestaan van magazine TREKKER was de aanleiding om deze speciale actie op te zetten, waarbij lezers een opknapbeurt t.w.v. €10.000 voor hun MF konden winnen.

Foto

 • Onder grote belangstelling werd gisteren tijdens de Wintershow van Mechan Groep de winnaar bekend gemaakt van de Massey Ferguson Extreme make over. Het 25-jarig bestaan van magazine TREKKER was de aanleiding om deze speciale actie op te zetten, waarbij lezers een opknapbeurt t.w.v. €10.000 voor hun MF konden winnen.

  Onder grote belangstelling werd gisteren tijdens de Wintershow van Mechan Groep de winnaar bekend gemaakt van de Massey Ferguson Extreme make over. Het 25-jarig bestaan van magazine TREKKER was de aanleiding om deze speciale actie op te zetten, waarbij lezers een opknapbeurt t.w.v. €10.000 voor hun MF konden winnen.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Meer dan 140 TREKKER-lezers schreven hun MF in om mee te dingen naar de grondige revisie. Hieruit selecteerde de redactie van het blad en de importeur van Massey Ferguson vijf genomineerden voor de gratis professionele opknapbeurt.

  Meer dan 140 TREKKER-lezers schreven hun MF in om mee te dingen naar de grondige revisie. Hieruit selecteerde de redactie van het blad en de importeur van Massey Ferguson vijf genomineerden voor de gratis professionele opknapbeurt.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Alle genomineerde trekkers staan uitgestald tijdens de Mechan Groep Wintershow in Achterveld (Ut.) en zijn ook vandaag nog te bekijken. De oudere trekkers trekken volop aandacht tussen het glimmende materieel. De actie leeft enorm onder het publiek. Bezoekers halen volop herinneringen naar boven bij het bekijken van de trekkers.

  Alle genomineerde trekkers staan uitgestald tijdens de Mechan Groep Wintershow in Achterveld (Ut.) en zijn ook vandaag nog te bekijken. De oudere trekkers trekken volop aandacht tussen het glimmende materieel. De actie leeft enorm onder het publiek. Bezoekers halen volop herinneringen naar boven bij het bekijken van de trekkers.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Genomineerde: MF 575, bouwjaar 1981, eigenaar: Jan Maandonks in Bladel (N.-Br.). 
Motivatie van Jan om mee te doen:
“Om ook de derde generatie bestuurder te laten genieten van het werken met onze Massey Ferguson. Eens gereden, blijft gereden. De cabine en de motorkap vertonen wat ouderdomsverschijnselen.”
Jury-oordeel: 
Jan Maandonks is kennelijk een man van weinig woorden, dus vullen wij zijn beknopte, maar rake motivatie aan. ‘Eens gereden, blijft gereden’ was de reclameslogan toen de eerste generatie MF 500 op de markt kwam met zijn in het oog springende fabriekscabine. Een van de eerste cabines op silent blocks, een grote deur, een vlakke vloer en hangende pedalen. Daar mag ook de derde generatie Maandonks van blijven genieten, en nog vele hectaren bieten mee rooien.

  Genomineerde: MF 575, bouwjaar 1981, eigenaar: Jan Maandonks in Bladel (N.-Br.). Motivatie van Jan om mee te doen: “Om ook de derde generatie bestuurder te laten genieten van het werken met onze Massey Ferguson. Eens gereden, blijft gereden. De cabine en de motorkap vertonen wat ouderdomsverschijnselen.” Jury-oordeel: Jan Maandonks is kennelijk een man van weinig woorden, dus vullen wij zijn beknopte, maar rake motivatie aan. ‘Eens gereden, blijft gereden’ was de reclameslogan toen de eerste generatie MF 500 op de markt kwam met zijn in het oog springende fabriekscabine. Een van de eerste cabines op silent blocks, een grote deur, een vlakke vloer en hangende pedalen. Daar mag ook de derde generatie Maandonks van blijven genieten, en nog vele hectaren bieten mee rooien.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Genomineerde: MF 185, bouwjaar 1975, eigenaar: Leo de Witte in Rietmolen (Gld.).
Motivatie van Leo om mee te doen:
“Ik (Irene de Witte) vraag dit aan voor mijn man Leo. Hij kocht deze trekker in 1979 van zijn eerste spaarcenten en monteerde er toen een cabine op. Als je de deur opende, ging de binnenverlichting aan. In 1986 bouwde hij er een fronthef aan van Schepers Techniek. Leo zal hem nooit verkopen omdat ze met elkaar én met ons bedrijf zijn vergroeid. Nog steeds een geweldig werkpaard. We hebben naast deze MF 185 ook vier andere MF’s in gebruik.”
Jury-oordeel: 
Geen twijfel over de oprechte passie voor Massey Ferguson. Man, vrouw en trekker zijn één op dit bedrijf. Met de frontmaaier is de MF 185 in al die jaren niet ontzien. En nog altijd in de praktijk in gebruik als volwaardige arbeidskracht.

  Genomineerde: MF 185, bouwjaar 1975, eigenaar: Leo de Witte in Rietmolen (Gld.). Motivatie van Leo om mee te doen: “Ik (Irene de Witte) vraag dit aan voor mijn man Leo. Hij kocht deze trekker in 1979 van zijn eerste spaarcenten en monteerde er toen een cabine op. Als je de deur opende, ging de binnenverlichting aan. In 1986 bouwde hij er een fronthef aan van Schepers Techniek. Leo zal hem nooit verkopen omdat ze met elkaar én met ons bedrijf zijn vergroeid. Nog steeds een geweldig werkpaard. We hebben naast deze MF 185 ook vier andere MF’s in gebruik.” Jury-oordeel: Geen twijfel over de oprechte passie voor Massey Ferguson. Man, vrouw en trekker zijn één op dit bedrijf. Met de frontmaaier is de MF 185 in al die jaren niet ontzien. En nog altijd in de praktijk in gebruik als volwaardige arbeidskracht.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Genomineerde: MF 133, bouwjaar 1968, eigenaar: Bart van Dijk in Terschuur (Gld.)
Motivatie van Bart om mee te doen:
“Mijn opa kocht dit MF’je in 1983 met 4.200 uren op de teller. Nu heeft hij ongeveer 10.400 uren op de klok. Hij gebruikt hem nog iedere dag. En iedereen kan ermee overweg op het bedrijf. Opa zegt zo vaak: ‘Ik wil hem nog niet kwijt voor € 50.000’. Hij is zo handig! Net een kruiwagen. Om opa’s wens in vervulling te laten gaan is onze ‘kleine’ MF dé kandidaat. De motor heeft een revisie nodig. De achterbrug is naar verwachting nog geheel in orde.”
Jury-oordeel: 
De MF 100-serie is in 1964 geïntroduceerd en bij bosjes verkocht. De foto waarop de MF van opa van Dijk met een achterbakkie ronkend naast afrastering staat, sprak ons erg aan. Zo zie de MF’jes overal in het land nog dagelijks.

  Genomineerde: MF 133, bouwjaar 1968, eigenaar: Bart van Dijk in Terschuur (Gld.) Motivatie van Bart om mee te doen: “Mijn opa kocht dit MF’je in 1983 met 4.200 uren op de teller. Nu heeft hij ongeveer 10.400 uren op de klok. Hij gebruikt hem nog iedere dag. En iedereen kan ermee overweg op het bedrijf. Opa zegt zo vaak: ‘Ik wil hem nog niet kwijt voor € 50.000’. Hij is zo handig! Net een kruiwagen. Om opa’s wens in vervulling te laten gaan is onze ‘kleine’ MF dé kandidaat. De motor heeft een revisie nodig. De achterbrug is naar verwachting nog geheel in orde.” Jury-oordeel: De MF 100-serie is in 1964 geïntroduceerd en bij bosjes verkocht. De foto waarop de MF van opa van Dijk met een achterbakkie ronkend naast afrastering staat, sprak ons erg aan. Zo zie de MF’jes overal in het land nog dagelijks.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Genomineerde: MF 65, bouwjaar 1964, eigenaar: Wout Otjes (16) in Etten-Leur (N.-Br.)
Motivatie van Wout om mee te doen:
“Mijn opa kocht de trekker. Hij was er altijd trots op en reed er ook graag mee. Hij is vier jaar geleden overleden. Sindsdien komt de trekker niet vaak meer in beweging. Daarom wil ik hem graag weer opknappen. Alleen heb ik het verstand en het geld er niet voor. Daarom hoop ik dat ik deze actie win, om dan later net zo trots als mijn opa rond te rijden. Hij start nog wel, maar lekt diesel.”
Jury-oordeel: 
De opa van Wout wist de MF 65 naar waarde te schatten. Dankzij de standaard verlengde fusees was de trekker ideaal voor gewasverzorging. Nu heeft de MF 65 zelf verzorging nodig.

  Genomineerde: MF 65, bouwjaar 1964, eigenaar: Wout Otjes (16) in Etten-Leur (N.-Br.) Motivatie van Wout om mee te doen: “Mijn opa kocht de trekker. Hij was er altijd trots op en reed er ook graag mee. Hij is vier jaar geleden overleden. Sindsdien komt de trekker niet vaak meer in beweging. Daarom wil ik hem graag weer opknappen. Alleen heb ik het verstand en het geld er niet voor. Daarom hoop ik dat ik deze actie win, om dan later net zo trots als mijn opa rond te rijden. Hij start nog wel, maar lekt diesel.” Jury-oordeel: De opa van Wout wist de MF 65 naar waarde te schatten. Dankzij de standaard verlengde fusees was de trekker ideaal voor gewasverzorging. Nu heeft de MF 65 zelf verzorging nodig.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Genomineerde: MF 35, bouwjaar 1960, eigenaar: André Pardijs (46) in Voorst (Gld.) 
Motivatie van André om mee te doen:
“Mijn opa kocht deze Ferguson met originele voorlader nieuw. Hij is inmiddels overleden. Mijn vader leeft nog en heeft er ook mee gewerkt, net als ik een tijdje in de jaren ’80. Al drie generaties in ons bezit dus. Door het ontbreken van een technische achtergrond en tijdgebrek is er nooit wat mee gebeurd. Het zou mooi wezen als deze MF 35 in de Extreme Make-over zou gaan.”
Jury-oordeel: 
De MF 35 was in de jaren ’60 een zeer populaire allemansvriend. En nog steeds op veel bedrijven een handige klustrekker. Wat dit exemplaar bijzonder maakt is dan ook niet zozeer dat er al drie generaties op hetzelfde bedrijf mee werkten. Vooral de originele voorlader met bak (waarmee de trekker destijds nieuw is geleverd) maakt dit exemplaar speciaal.

  Genomineerde: MF 35, bouwjaar 1960, eigenaar: André Pardijs (46) in Voorst (Gld.) Motivatie van André om mee te doen: “Mijn opa kocht deze Ferguson met originele voorlader nieuw. Hij is inmiddels overleden. Mijn vader leeft nog en heeft er ook mee gewerkt, net als ik een tijdje in de jaren ’80. Al drie generaties in ons bezit dus. Door het ontbreken van een technische achtergrond en tijdgebrek is er nooit wat mee gebeurd. Het zou mooi wezen als deze MF 35 in de Extreme Make-over zou gaan.” Jury-oordeel: De MF 35 was in de jaren ’60 een zeer populaire allemansvriend. En nog steeds op veel bedrijven een handige klustrekker. Wat dit exemplaar bijzonder maakt is dan ook niet zozeer dat er al drie generaties op hetzelfde bedrijf mee werkten. Vooral de originele voorlader met bak (waarmee de trekker destijds nieuw is geleverd) maakt dit exemplaar speciaal.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Trekker-hoofdredacteur Bas van Hattum stelt de genomineerden voor aan het publiek, onder toeziend oog van Mechatrac-directeur Wim Hengeveld (rechts). De importeur zal de renovatie uitvoeren en begeleiden.

  Trekker-hoofdredacteur Bas van Hattum stelt de genomineerden voor aan het publiek, onder toeziend oog van Mechatrac-directeur Wim Hengeveld (rechts). De importeur zal de renovatie uitvoeren en begeleiden.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Tijdens de uitreiking zijn alle eigenaren present, veelal compleet met familie. Van links naar rechts: André Pardijs (46) in Voorst (Gld.), Wout Otjes (16) in Etten-Leur (N.-Br.), Jan Maandonks (50) in Bladel (N.-Br.)
Bart van Dijk (19) in Terschuur (Gld.) en rechts bij de microfoon Leo de Witte (54) in Rietmolen (Gld.).

  Tijdens de uitreiking zijn alle eigenaren present, veelal compleet met familie. Van links naar rechts: André Pardijs (46) in Voorst (Gld.), Wout Otjes (16) in Etten-Leur (N.-Br.), Jan Maandonks (50) in Bladel (N.-Br.) Bart van Dijk (19) in Terschuur (Gld.) en rechts bij de microfoon Leo de Witte (54) in Rietmolen (Gld.).

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Leo de Witte vertelt op het podium over zijn genomineerde MF 185. De trekker draait nog jaarlijks 400 uur op het melkveebedrijf en is dus praktisch onmisbaar.

  Leo de Witte vertelt op het podium over zijn genomineerde MF 185. De trekker draait nog jaarlijks 400 uur op het melkveebedrijf en is dus praktisch onmisbaar.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Bijzonder detail is de genoemde fronthef, van Schepers Techniek, compleet met aftakas. Zo maait de veehouder al tientallen jaren met een frontmaaier. Destijds was dat vooral weggelegd voor loonwerkers. Achter elke trekker gaat een wereld van verhalen en herinneringen schuil.

  Bijzonder detail is de genoemde fronthef, van Schepers Techniek, compleet met aftakas. Zo maait de veehouder al tientallen jaren met een frontmaaier. Destijds was dat vooral weggelegd voor loonwerkers. Achter elke trekker gaat een wereld van verhalen en herinneringen schuil.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Terug naar de uitreiking. Toch wel spannend. André Pardijs is de gelukkige winnaar. Zijn oude Ferguson FE35 met originele voorlader wint de TREKKER-opknapbeurt t.w.v. €10.000.

  Terug naar de uitreiking. Toch wel spannend. André Pardijs is de gelukkige winnaar. Zijn oude Ferguson FE35 met originele voorlader wint de TREKKER-opknapbeurt t.w.v. €10.000.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Bloemen voor de winnaar. Mechatrac-directeur Wim Hengeveld is enthousiast over de vijf genomineerden. “De genomineerde series geven een prachtige afspiegeling van het MF-assortiment.”

  Bloemen voor de winnaar. Mechatrac-directeur Wim Hengeveld is enthousiast over de vijf genomineerden. “De genomineerde series geven een prachtige afspiegeling van het MF-assortiment.”

  Foto: Matthijs Verhagen
 • André en Gea Pardijs, Wim Hengeveld (MechaTrac) en Bas van Hattum (TREKKER) bij de winnende trekker. Een kleine 3.000 stemmers kozen via boerderij.nl en trekkermagazine.nl deze trekker tot winnaar. Liefst een derde van de stemmen ging naar Pardijs.

  André en Gea Pardijs, Wim Hengeveld (MechaTrac) en Bas van Hattum (TREKKER) bij de winnende trekker. Een kleine 3.000 stemmers kozen via boerderij.nl en trekkermagazine.nl deze trekker tot winnaar. Liefst een derde van de stemmen ging naar Pardijs.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Volop aandacht voor de winnaar, die in aanloop naar de verkiezing zelf ook handig de media opzocht. Zo stond de akkerbouwer met zijn Ferguson in de lokale krant om extra stemmen te trekken. Ook vrienden, familie, kennissen en klanten van de eigen aardappelhandel werd gevraagd om te stemmen.

  Volop aandacht voor de winnaar, die in aanloop naar de verkiezing zelf ook handig de media opzocht. Zo stond de akkerbouwer met zijn Ferguson in de lokale krant om extra stemmen te trekken. Ook vrienden, familie, kennissen en klanten van de eigen aardappelhandel werd gevraagd om te stemmen.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Tussen de vijf genomineerden springt de winnaar het meest in het oog, niet in de laatste plaats vanwege de beroerde staat. Continu staan er mensen te kijken.

  Tussen de vijf genomineerden springt de winnaar het meest in het oog, niet in de laatste plaats vanwege de beroerde staat. Continu staan er mensen te kijken.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • De voorlader zat destijds al op de trekker en is origineel MF, zelfs de bak is nog origineel.

  De voorlader zat destijds al op de trekker en is origineel MF, zelfs de bak is nog origineel.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Volgens de eigenaar zijn motor en aandrijflijn nog in orde.

  Volgens de eigenaar zijn motor en aandrijflijn nog in orde.

  Foto: Matthijs Verhagen
 • Tussen de roest zitten goudkleurige verfresten, of de trekker origineel een Ferguson FE35 ‘goudbuik’ is, dat zal een chassisnummer-check de komende dagen uitwijzen. De resultaten hiervan en de vorderingen rondom de restauratie van de trekker zijn te volgen in het magazine TREKKER.

  Tussen de roest zitten goudkleurige verfresten, of de trekker origineel een Ferguson FE35 ‘goudbuik’ is, dat zal een chassisnummer-check de komende dagen uitwijzen. De resultaten hiervan en de vorderingen rondom de restauratie van de trekker zijn te volgen in het magazine TREKKER.

  Foto: Matthijs Verhagen

Of registreer je om te kunnen reageren.