Home

Nieuws 1145 bekeken

Innovado praktijkrijp

Rijssen (Ov.) - Na zes jaar experimenteren is de Innovado, een zelfladende voermengwagen van Schuitemaker, klaar voor de praktijk.

Schuitemaker kreeg al in 2008 een gouden medaille op Eurotier voor de introductie van de Innovado, de volledig autonoom werkende en zelfladende voermengwagen. Na zes jaar experimenteren is de Innovado klaar voor de praktijk. Het is een heel ander voertuig dan destijds voorgesteld. Grootste verschil is de uitkuilmethode. Dat gebeurt niet meer met een snijraam, maar met een frees met een meedraaiend mes aan de zijkant. De freesdiepte is geprogrammeerd op maximaal 18 cm. De inhoud van de mengkuip is 6 kuub. Scanners houden de omgeving in de gaten, en als er iets op de route van de Innovado staat, stopt deze automatisch. Alle opdrachten die hij moet uitvoeren zijn te plannen via pc of tablet.

Of registreer je om te kunnen reageren.