Home

Nieuws

Mulder bouwt rups om band

Theo Mulder van Loonbedrijf Mulder-Eykelkamp in Zwolle bouwde zelf een rupsonderstel voor zijn hakselaar. Bijzonder is dat een gewone 650/65 R38-luchtband met afgesleten nokken dient als basis.

De stalen rupsketting komt van een boomstamlader uit de bosbouwsector. Tussen voor- en achteras is een loopwiel en een spanloopwiel gezet. Met een hydraulische cilinder is druk achterop de rups te zetten of 20 cm te heffen om te sturen. Ter versteviging van de steekas is er een extra stabilisatieframe. De rups met band kan er in één geheel af. De hakselaar rijdt in een keten met hooglossers op rupsen. Mulder wil het rupsonderstel ook voor derden bouwen. De prijs is ongeveer tweederde van een nieuw gangbaar rupsonderstel.

Of registreer je om te kunnen reageren.