Home

Nieuws 1091 bekeken

Proefrit met Vredo’s mega-zelfrijder

Dodewaard - We maakten een korte proefrit met de Vredo VT5518-3, een gigantische zelfrijder 32 kuubs tank, zes 215 cm hoge banden en 550 pk motorvermogen.

Het is te laat in het seizoen om mest uit te rijden, en op het land is het te nat. Maar Hans de Vree wil graag op de weg even laten zien wat deze supertrac kan. Hij stuurt behendig over het hier en daar wat krappe fabrieksterrein. Daarbij valt de wendbaarheid van de 11 meter lange machine op. Eenmaal op de weg trapt hij het rijpedaal vol in. De 25 ton wegende trac accelereert dankzij de zelfgebouwde traploze transmissie vlot naar zijn maximumsnelheid van 52 km/ur. De software regelt het motortoerental terug naar 1.400 omw/min. Bij een kruissnelheid van 45 km/u draait de Deutz op slechts 1.200 toeren. Wat bij het versnellen vooral opvalt, is het machtige, diepe geluid van de 16 liter V8. Lees meer over deze geweldenaar in TREKKER 316 (januari 2015).

Of registreer je om te kunnen reageren.