Home

Nieuws

Sima 2015: anders, meer Nederlands

Van zondag 22 tot en met donderdag 26 februari 2015 wordt de tweejaarlijkse Sima mechanisatiebeurs gehouden in de Parc des Expositions in Parijs. Registreer je voor gratis toegang.

De Sima is voor Europa de tweede grootste machinebeurs. De Duitse Agritechnica is nog altijd de grootste en groeit ook sneller dan de Sima. "Maar wij zijn wel anders", stelt de Sima-directrice Martine Dégremont. In het kort: 27 hectare beursvloer is gevuld met 1.740 standhouders uit 40 landen. Een kwart van de standhouders staat er voor de eerste keer. Volgens de organisatie zijn er in totaal zo'n 600 producten voor de eerste keer te zien. Vooral het standoppervlak gevuld met trekkers is fors groter ten opzichte van de vorige keer.

Opvallend is de forse toename van Nederlandse standhouders met 50 procent (beursoppervlak-groei met 70 procent). Er zijn in totaal 27 Nederlandse standhouders te vinden. Nederlandse nieuwkomers zijn onder meer fabrikant Vredo en bandenspecialist Heuver.

Nieuwe, buitenlandse standhouders komen met name uit landen zoals Korea, Kroatië, Estland, Griekenland en Litouwen. De grootste stand is afkomstig van Agco met 5.500 m2. Opvallend is de standgroei van Kubota: 2.000 m2. Dat is 2 keer zo groot ten opzichte van de vorige keer. De organisatie verwacht 250.000 bezoekers, waarvan een kwart zal komen uit landen anders dan Frankrijk. Uit Nederland verwacht de organisatie minstens 2.000 bezoekers.

Gratis entree voor TREKKER-abonnees

Bezoekers kunnen zich vooraf registreren. De entree is dan gratis. Kies voor de Engelse taal en geef in de eerste kolom de code in 'TREKK15'. Vul vervolgens het formulier in, waarna je je eigen entreeformulier kunt downloaden.

Of registreer je om te kunnen reageren.