Home

Nieuws

Dikke plus voor Reesink

Apeldoorn (Gld.) – De voorlopige resultaten over 2014 zien er goed uit voor Reesink. De omzet verdubbelde tot €473,2 miljoen en ook de winstcijfers waren prima: plus 97 procent, ofwel €8,9 miljoen.

Royal Reesink is in de landbouw vooral bekend van dochter Kamps de Wild (onder meer Claas, Amazone, Kaweco). De groeistrategie van het concern zet zoden aan de dijk. Eind 2013 deed was er de grootste overname in zijn geschiedenis (Reesink Material Handling Equipment), in 2014 gevolgd door overname de activiteiten van CT Agro en O. de Leeuw Groentechniek. De voorlopige omzet verdubbelde daardoor zowat, vanaf €236,2 miljoen. Zonder de overnames was de omzetstijging op 7 procent uitgekomen.

Het voorlopige netto resultaat komt op €8,9 miljoen, tegen €4,5 miljoen over boekjaar 2013. Ook dit is praktisch een verdubbeling. De winst per aandeel komt op basis van deze voorlopige gegevens neer op €7,11. Een jaar eerder was dat nog €4,85 per aandeel. Reesink maakt de definitieve cijfers op 3 april dit jaar bekend.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.