Home

Nieuws

Welke stuurautomaat voor u?

Doetinchem - Als kers op de taart zet Trekker, ter afsluiting van zijn serie artikelen over de stuurautomaat, alle hydraulische stuurautomaten op een rij. Universele én merkeigen (af fabriek) leverbare systemen. Het zijn er momenteel 13.

Prijstechnisch is de elektrische stuurautomaat aantrekkelijker dan een hydraulische, en dus in trek bij veehouders en loonwerkers in veehouderijgebieden. Ze houden echter altijd wat speling (vertraging) door de overbrenging van stuurwiel en stuurstang op de orbitrol. Hydraulische systemen werken direct op de olie en zijn proportioneel gestuurd, dus heel  nauwkeurig. Bovendien merk je stuurcorrecties minder aan het stuurwiel. Verreweg de meeste akkerbouwers en ook veel loonbedrijven kiezen hydraulisch. Technisch verschillen deze systemen niet enorm. De finesses, de service en (bij merkeigen systemen) het trekkermerk geven veelal de doorslag.

Prijs belangrijk, niet bepalend

In de tabel in Trekker 318 (maart 2015) geven we vooral een indicatie van de vanafprijzen. De vermelde bedragen bij reeds voorbereide trekkers omvatten minimaal het gps-systeem en de benodigde elektronische componenten. Heeft de trekker al een terminal die geschikt is voor de stuurautomaat, dan scheelt dat flink in de kosten. De meeste merken leveren verschillende terminals.

Foto

  • Welke stuurautomaat voor u?
  • Welke stuurautomaat voor u?
  • Welke stuurautomaat voor u?
  • Welke stuurautomaat voor u?

Of registreer je om te kunnen reageren.