Home

Nieuws

BayWa volledig eigenaar Abemec

Agrifirm verkoopt zijn belang van 51 procent in Agrimec aan het Duitse BayWa. Dat bedrijf nam in 2014 reeds 49 procent van de aandelen over, en krijgt nu dus volle zeggenschap over Agrimec. Dit is het moederbedrijf van Abemec, een zelf importerende dealer van trekkers, machines en werktuigen.

Agrifirm wil zich concentreren op de kernactiviteiten. Dat zijn diervoeders en akker- en tuinbouw. Mechanisatie is een neventak voor de agrarische coöperatie, en daar neemt men nu dus afscheid van.

BayWa daarentegen (Bayerische Warenvermittlung) heeft wel mechanisatie als basis. Agrimec/Abemec (en indirect hun klanten) zouden daarvan voordeel moeten hebben door synergievoordelen en gedeelde kennis. Abemec heeft in Nederland 200 werknemers en 18 servicewerkplaatsen. Een bekende naam in de portefeuille is trekkermerk Fendt. Verder verhandelt Abemec Massey Ferguson, Krone, Lemken, Merlo en Agrifac.

De mededingingsautoriteit moet nog goedkeuring geven aan de voorgenomen deal. Als daar geen kink in de kabel komt, zou de overname nog dit eerste kwartaal van 2016 doorgang moeten vinden.

Foto

  • BayWa volledig eigenaar Abemec

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.