Home

Nieuws

Dewulf presenteert GB-rooiers

De Belgische fabrikant Dewulf heeft een nieuwe generatie één- en tweerijige getrokken klembandrooiers met bunker, de GBI en de GBII. Kenmerken: hogere productiviteit, lagere onderhoudskosten en eenvoudige bediening.

G staat voor getrokken, B voor bunker, I en II voor het aantal rooischaren. Dat geeft een snelle schets van de GBI- en GBII-klembandrooiers. De specialist in rooitechnologie voor aardappelen en wortelen voorziet de nieuwste wortelrooiers van één of twee individuele rooi-elementen met onafhankelijke rooischaren (Floating Shares), wat ook bij hoge rooisnelheden een maximale stabiliteit garandeert. Met de royaal bemeten plukriemen (14 meter, voorzien van supergrip-profiel) kun je langer doorrooien in zware omstandigheden. Is intensievere reiniging gewenst, dan zijn twee optionele roterende reinigers per element mogelijk.

De 'Gearbox Drive' van de messen draagt flink bij aan de lagere onderhoudsbehoefte dankzij de Labyrinth Sealing die de lagers hermetisch afsluit van vuil. De bunker bergt standaard 8,2 kuub, met laadoptimalisatie (optie) neemt dat toe tot maar 10 kuub. De standaard wielconfiguratie is met Mitas 620/70 R30-banden; op wens zijn vier andere wielconfiguraties mogelijk. Opties zijn verder een side-shift op het linkerwiel voor extra stabiliteit, en hydraulische aandrijving van beide wielen met tractieregeling vanuit de cabine.

De vanafprijs is €138.000 voor een GBI en de GBII is vanaf €153.000 te koop. De machines zijn reeds leverbaar.

Foto

  • De GBII rooit twee rijen wortelen ineens. Het basismodel komt op €153.000.

    De GBII rooit twee rijen wortelen ineens. Het basismodel komt op €153.000.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.