Home

Nieuws

Lovol Arbos neemt Goldoni over

De Chinese Lovol Arbos Group redt het nagenoeg failliete Italiaanse Goldoni. Na een overbruggingskrediet in november keurde de Italiaanse rechter onlangs een reddingsplan goed voor het in moeilijkheden verkerende bedrijf in Modena. Lovol verwacht halverwege januari al nieuw leven te blazen in de productielijnen in Italië.

Volgens managing director Andrea Bedosti van Lovol Arbos Group SpA omvat het reddingsplan drie speerpunten. Ten eerste is er een kapitaalinjectie om het vertrouwen van personeel, leveranciers en klanten te winnen. Dit geld maakt de snelle herstart mogelijk. Daarna volgt een grondige herfinanciering van het bedrijf om schuldeisers tevreden te stellen. Tot slot komt er een driejarig businessplan om het productengamma grondig te moderniseren en te verbreden, de productiewijze radicaal te veranderen (lean manufacturing) en het distributienetwerk te internationaliseren.

Foto

  • Het fabriekencomplex in Modena, Italië.

    Het fabriekencomplex in Modena, Italië.

  • Een Arbos van het Chinese Lovol.

    Een Arbos van het Chinese Lovol.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.