Home

Nieuws

Miedema stopt met kippers

Miedema stopt met de verkoop van kippers. Voornaamste reden zijn de onduidelijkheid rónd en de grote verschillen ín de Europese wetgeving.

"Alle markten hebben hun eigen specifieke eisen en wensen. Dat is terecht, maar voor ons was het bijna niet te doen om aan al die wensen tegemoet te komen, tenminste niet bij de kippers. Ik denk dat we op andere gebieden meer toegevoegde waarde kunnen bieden in de aardappeltechniek", aldus Miedema directeur Guido Mangnus.

Miedema produceerde zelf kippers, in de HST- en MT-series. Daarnaast bracht het een serie op de markt die het bij Stronga liet bouwen. Dit merk keert nu weer terug bij mechanisatiebedrijf Greve. Dat brengt de Litouwse kippers onder de naam Farmer op de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.