Home

Nieuws laatste update:29 jan 2016

Nieuwe ophanging Vicon-maaier/kneuzer

De Extra 736T Pro van Vicon heeft volgens de fabrikant een nog betere bodemvolging dankzij de nieuwe gesleepte ophanging aan vier draagarmen. Die geeft de maaibalk de vrijheid om zich goed aan te passen aan de bodemcontouren.

Vanaf de trekkerstoel is de bodemdruk eenvoudig hydraulisch instelbaar én af te lezen voor een goede afstelling. De maaier beschikt over een geïntegreerde hydraulische side-shift. Die maakt het eenvoudig om vanuit de cabine de overlap met een frontmaaier te regelen. De gekozen overlap is af te lezen van een schaal, zodat je met een exacte waarde werkt zonder 'gokwerk'.

Staand parkeren

Verder zit er de Vicon NonStop-obstakelbeveiliging op. Deze beschermt de maaibalk over de volle werkbreedte (3,60 meter) tegen obstakels. De kopakkerstand heft alleen de maai-unit uit, terwijl de driepuntsbok van de trekker gelijk blijft. De maai-unit gaat horizontaal omhoog, zonder dat één van beide zijden eerst de bodem raakt. De bodemvrijheid bedraagt dan 50 cm over de complete werkbreedte.

In transport klapt de 1.300 kg wegende maaier verticaal op tot 125 graden: compact en stabiel over de weg, met een maximale hoogte van 3.60 meter. Tot slot: door het nieuwe ontwerp kun je de Extra 736T ook in transportstand parkeren in de winterstalling. De vanafprijs (incl. hydraulische side-shift) is bruto €20.100.

Foto

  • Nieuwe ophanging Vicon-maaier/kneuzer
  • Aan- en afbouwen en opslaan in de winterberging kan in opgeklapte toestand.

    Aan- en afbouwen en opslaan in de winterberging kan in opgeklapte toestand.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.