Home

Nieuws laatste update:20 jan 2016

TREKKER Sleutel Event weer beter

Ruim 90 monteurs hadden het genoegen om deel te nemen aan de tweede editie van het TREKKER Sleutel Event. Dat vond plaats op 15 januari 2016.

Op deze volledig verzorgde dag lieten de techneuten zich bijpraten over de laatste technieken. En ze volgden workshops rond elektronica, emissietechniek, keuringen en (werktuig)besturing. Aan het eind van de lange dag zaten de hoofden en buikjes vol, en reisden de reparatiedeskundigen met een officieel certificaat huiswaarts. De eerste reacties van zowel partners als deelnemers zijn positief. De eerste aanmeldingen voor een volgende editie zijn zelfs al binnen. Zo zag de dag er ongeveer uit.

Foto

 • Eenmaal op het terrein van het pas verbouwde PTC+ trainingscentrum gidst de grote TREKKER-boog iedereen naar de entree van het TREKKER Sleutel Event.

  Eenmaal op het terrein van het pas verbouwde PTC+ trainingscentrum gidst de grote TREKKER-boog iedereen naar de entree van het TREKKER Sleutel Event.

  Foto: Koos Groenewold
 • Bij binnenkomst ontvangen alle deelnemers een badge met daarop de groep waarbij ze zijn ingedeeld, en een schema met daarop de dagindeling.

  Bij binnenkomst ontvangen alle deelnemers een badge met daarop de groep waarbij ze zijn ingedeeld, en een schema met daarop de dagindeling.

 • Vergezeld van een stevige kop koffie en een lekkere zoete versnapering loopt de ontvangstruimte langzaam vol met monteurs en trainers.

  Vergezeld van een stevige kop koffie en een lekkere zoete versnapering loopt de ontvangstruimte langzaam vol met monteurs en trainers.

 • Een kwartier voor de start opent hoofdredacteur Bas van Hattum het Sleutel Event, en legt uit waarom TREKKER en Fedecom dit eigenlijk organiseren.

  Een kwartier voor de start opent hoofdredacteur Bas van Hattum het Sleutel Event, en legt uit waarom TREKKER en Fedecom dit eigenlijk organiseren.

 • Ook PTC+ directeur Jenny van de Bovenkamp heeft een kort, motiverend woordje klaar voor de vaklui.

  Ook PTC+ directeur Jenny van de Bovenkamp heeft een kort, motiverend woordje klaar voor de vaklui.

 • <a href="http://www.fedecomacademy.nl">Fedecom-Academy</a> directeur Raymond Sweers over het nut van kennisevenementen zoals het TREKKER Sleutel Event. En waarom monteurs die kennisnemen van nieuwe technieken zichzelf belonen: ze gaan zo mee met de tijd en blijven niet stilstaan.

  Fedecom-Academy directeur Raymond Sweers over het nut van kennisevenementen zoals het TREKKER Sleutel Event. En waarom monteurs die kennisnemen van nieuwe technieken zichzelf belonen: ze gaan zo mee met de tijd en blijven niet stilstaan.

 • Daarna start de dag echt. In drie blokken van twee volgende de vakmonteurs zes workshops. In het hoofdgebouw staat duidelijk aangegeven waar iedereen moet zijn.</p>
<p> 

  Daarna start de dag echt. In drie blokken van twee volgende de vakmonteurs zes workshops. In het hoofdgebouw staat duidelijk aangegeven waar iedereen moet zijn.

   

 • <a href="http://nl.kvernelandgroup.com/Over-ons/Wereldwijde-aanwezigheid/Kverneland-Group-Mechatronics">Kverneland Mechatronics</a> verzorgde vanuit de overkoepelende <a href="http://www.aef-online.org/">AEF</a> (Agricultural Industry Electronics Foundation) een zeer boeiende workshop over Isobus: de genormeerde Canbus-taal tussen trekker en werktuig.

  Kverneland Mechatronics verzorgde vanuit de overkoepelende AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation) een zeer boeiende workshop over Isobus: de genormeerde Canbus-taal tussen trekker en werktuig.

 • Onder meer stond daarin centraal hoe je veel voorkomende storingen (makkelijk) kunt voorkomen. Deelnemers zagen (op meerdere manieren) hoe je terminals op de juiste wijze aan elkaar koppelt.

  Onder meer stond daarin centraal hoe je veel voorkomende storingen (makkelijk) kunt voorkomen. Deelnemers zagen (op meerdere manieren) hoe je terminals op de juiste wijze aan elkaar koppelt.

 • Fedecom Academy, de kennisorganisatie vanuit de <a href="http://www.fedecom.nl">Fedecom</a>, liet de monteurs voor de eerste keer kennismaken met de toekomstige trekkerkeuring.

  Fedecom Academy, de kennisorganisatie vanuit de Fedecom, liet de monteurs voor de eerste keer kennismaken met de toekomstige trekkerkeuring.

 • En waar let je bij zo'n trekkerkeuring dan op? Wat is je rol als monteur? Hoe moet je klanten wijzen op slijtage, of op onderdelen die bijna kapot of versleten zijn? De training werd verzorgd door de mensen van <a href="https://kader-advies.nl/">Kader</a>.

  En waar let je bij zo'n trekkerkeuring dan op? Wat is je rol als monteur? Hoe moet je klanten wijzen op slijtage, of op onderdelen die bijna kapot of versleten zijn? De training werd verzorgd door de mensen van Kader.

 • Gosse Koerts, een nieuwe PTC+ trainer, verzorgde de workshop gps. De focus lag voor de beginners op het aansluiten van een gps-set. En voor de gevorderden lag het zwaartepunt bij het opsporen van mogelijke problemen of het nazien van de instellingen.

  Gosse Koerts, een nieuwe PTC+ trainer, verzorgde de workshop gps. De focus lag voor de beginners op het aansluiten van een gps-set. En voor de gevorderden lag het zwaartepunt bij het opsporen van mogelijke problemen of het nazien van de instellingen.

 • Misschien wel de meest complete workshop van deze dag: Canbus en trekker-elektronica. Trainer Arnold Mäkel van het Rotterdamse opleidingsinstituut <a href="http://www.zadkine.nl/">ROC-Zadkine</a> vulde deze training in.</p>
<p> 

  Misschien wel de meest complete workshop van deze dag: Canbus en trekker-elektronica. Trainer Arnold Mäkel van het Rotterdamse opleidingsinstituut ROC-Zadkine vulde deze training in.

   

 • De minder gevorderde monteurs konden aan de slag met een stukje basiskennis van elektronica. De meer gevorderden met het opsporen van Canbus-storingen en het werken met een scopemeter. Zadkine liet een speciaal met storingen geprepareerde New Holland T6 overkomen voor deze workshop.

  De minder gevorderde monteurs konden aan de slag met een stukje basiskennis van elektronica. De meer gevorderden met het opsporen van Canbus-storingen en het werken met een scopemeter. Zadkine liet een speciaal met storingen geprepareerde New Holland T6 overkomen voor deze workshop.

 • <a href="http://www.stokvis-equipment.nl/">Stokvis Euipment</a> in Deventer gaf een interessante workshop over het uitlijnen van stuurassen onder trekkers en aanhangers.

  Stokvis Euipment in Deventer gaf een interessante workshop over het uitlijnen van stuurassen onder trekkers en aanhangers.

 • Daartoe werd deze Valtra-trekker met Beco-gronddumper van <a href="http://www.loonbedrijfnap.nl/">loonbedrijf Nap</a> uit Ede binnengereden.

  Daartoe werd deze Valtra-trekker met Beco-gronddumper van loonbedrijf Nap uit Ede binnengereden.

 • Tijdens de pauzes van het Sleutel Event verzorgde Stokvis Equipment tevens een wielenwisselwedstrijd. De winnaar kreeg €250 aan waardebonnen en de groep kan mee op reis naar de <a href="http://www.stertil-koni.nl/nl/">Stertil-Koni</a>-fabriek van de hefbruggen.

  Tijdens de pauzes van het Sleutel Event verzorgde Stokvis Equipment tevens een wielenwisselwedstrijd. De winnaar kreeg €250 aan waardebonnen en de groep kan mee op reis naar de Stertil-Koni-fabriek van de hefbruggen.

 • <a href="http://www.total.nl/pro/smeermiddelen/agri.html">Total Agri</a> bracht de experts Richard en Ids mee. Zij wisten alles te vertellen over de mogelijke problemen en storingen met betrekking tot SCR-katalysatoren en AdBlue-inspuiting.

  Total Agri bracht de experts Richard en Ids mee. Zij wisten alles te vertellen over de mogelijke problemen en storingen met betrekking tot SCR-katalysatoren en AdBlue-inspuiting.

 • Daartoe nam Total Agri een opengewerkte versie van een SCR-katalysator mee, om de werking beter uit te kunnen leggen.

  Daartoe nam Total Agri een opengewerkte versie van een SCR-katalysator mee, om de werking beter uit te kunnen leggen.

  Foto: Koos Groenewold
 • In totaal waren er drie pauzes. Op eten, drinken en versnaperingen werd niet bezuinigd.

  In totaal waren er drie pauzes. Op eten, drinken en versnaperingen werd niet bezuinigd.

 • Na afloop was er de bekendmaking van de winnaar van de wielenwisselwedstrijd. Er werd teruggeblikt op de lange dag, en toen was het tijd voor eten. Veel eten!

  Na afloop was er de bekendmaking van de winnaar van de wielenwisselwedstrijd. Er werd teruggeblikt op de lange dag, en toen was het tijd voor eten. Veel eten!

 • En drinken!

  En drinken!

 • Stokvis Equipment zette in de ontvangsthal een trekker op twee mobiele hefkolommen. De trekker, een tot 'General Rikie' omgewrapte New Holland T7, was ter beschikking gesteld door <a href="http://www.lmbroelofs.nl/nl/">Roelofs landbouwmechanisatie</a> in Bennekom.

  Stokvis Equipment zette in de ontvangsthal een trekker op twee mobiele hefkolommen. De trekker, een tot 'General Rikie' omgewrapte New Holland T7, was ter beschikking gesteld door Roelofs landbouwmechanisatie in Bennekom.

 • Bij het weggaan kreeg elke deelnemer een TREKKER-tas met leuke, nuttige en bijzondere attenties van de organisatie en de partners. Bijzonder: Total Agri gaf elke deelnemer een poppetje en doneerde zo €3,95 voor een goed doel: <a href="http://www.cliniclowns.nl">CliniClowns</a>.

  Bij het weggaan kreeg elke deelnemer een TREKKER-tas met leuke, nuttige en bijzondere attenties van de organisatie en de partners. Bijzonder: Total Agri gaf elke deelnemer een poppetje en doneerde zo €3,95 voor een goed doel: CliniClowns.

 • Tot slot: de groepsfoto met daarop alle deelnemers, alle instructeurs, partners en de organisatie van het TREKKER Sleutel Event. De organisatie bedankt nogmaals iedereen voor hun deelname en medewerking. Wellicht tot een volgende keer.

  Tot slot: de groepsfoto met daarop alle deelnemers, alle instructeurs, partners en de organisatie van het TREKKER Sleutel Event. De organisatie bedankt nogmaals iedereen voor hun deelname en medewerking. Wellicht tot een volgende keer.

Of registreer je om te kunnen reageren.