Home

Nieuws

Toine Schuurmans wint wielwisselwedstrijd

Monteur Toine Schuurmans wint de wielwisselwedstrijd die werd gehouden op het TREKKER Sleutel Event op 15 januari 2016 bij PTC+ in Ede.

Zes deelnemers participeerden in de wielwisselwedstrijd, gehouden tijdens de pauzes van het TREKKER Sleutel Event. Het doel: in een zo kort mogelijke tijd een trekkerwiel losmaken, eraf halen met een bandenwagen, met band en bandenwagen om een pion rijden, en daarna het trekkerwiel weer monteren. Pas als alle acht de wielmoeren met de momentsleutel weer zijn vastgezet, stopte de tijd.

Van de zes wedstrijdkandidaten zette Toine Schuurmans uit het Brabantse Odiliapeel met 4 minuten en 38 seconden de snelste tijd neer. Hij ontving uit handen van Stokvis-salesmanager Marcel Middelkamp de gereedschapsprijs ter waarde van €250, en mag met zijn groep op fabrieksbezoek bij de fabriek van de Stertil Koni-mobiele hefbruggen in het Friese Kootstertille. Tweede werd monteur Henk Boone, die er net drie seconden langer over deed. Beide prijzen werden ter beschikking gesteld door Stokvis Equipment in Deventer.

De overige kandidaten waren Adri Schuurmans, Sefke Hermans, Guy van Dyck en tot slot Jacob Tillema. De traagste tijd kwam uit op 6 minuten en 53 seconden.

Foto

 • Bij de start zitten alle bouten goed vast. Voor het wedstrijdgevoel werd geen gebruik gemaakt van een luchtsleutel, maar van een echte kruissleutel. Sefke Hermans heeft er flink werk aan.

  Bij de start zitten alle bouten goed vast. Voor het wedstrijdgevoel werd geen gebruik gemaakt van een luchtsleutel, maar van een echte kruissleutel. Sefke Hermans heeft er flink werk aan.

  Foto: Koos Groenewold
 • Winnaar Toine in actie. Hij vergrendelt hier het trekkerwiel, zodat het niet van de wagen af kan vallen tijdens de rit om de pion.

  Winnaar Toine in actie. Hij vergrendelt hier het trekkerwiel, zodat het niet van de wagen af kan vallen tijdens de rit om de pion.

 • De Belgische deelnemer Guy van Dyck is hier bezig met de laatste paar zetjes. Pas als de momentsleutel acht keer heeft geklikt, is de proef klaar en stopt de tijd.

  De Belgische deelnemer Guy van Dyck is hier bezig met de laatste paar zetjes. Pas als de momentsleutel acht keer heeft geklikt, is de proef klaar en stopt de tijd.

  Foto: Koos Groenewold
 • De jongste deelnemer, Jacob Tillema, doet het slim en draait de moeren met twee handen tegelijk los. Daarmee wint-ie tijd, maar niet genoeg voor een top-drie notering.

  De jongste deelnemer, Jacob Tillema, doet het slim en draait de moeren met twee handen tegelijk los. Daarmee wint-ie tijd, maar niet genoeg voor een top-drie notering.

  Foto: Koos Groenewold
 • Hier is Adri Schuurmans in actie. Met een tijd van 5 minuten en 10 seconden belandde hij op de derde plek.

  Hier is Adri Schuurmans in actie. Met een tijd van 5 minuten en 10 seconden belandde hij op de derde plek.

  Foto: Koos Groenewold
 • Sefke in actie. Achter bandenwagen staat de pion waar ze met gevulde bandenwagen omheen moesten slalommen.

  Sefke in actie. Achter bandenwagen staat de pion waar ze met gevulde bandenwagen omheen moesten slalommen.

  Foto: Koos Groenewold
 • Marcel Middelkamp overhandigt de hoofdprijs ter waarde van €250 aan de winnaar: Toine Schuurmans.

  Marcel Middelkamp overhandigt de hoofdprijs ter waarde van €250 aan de winnaar: Toine Schuurmans.

  Foto: Koos Groenewold

Of registreer je om te kunnen reageren.