Home

Nieuws

Valtra racemonster geveild

De wit-groene Valtra is een replica van de trekker waarmee rallyrijder Juha Kankkunnen in 2015 een snelheidsrecord vestigde. Hij haalde op een afgesloten stuk snelweg een snelheid van 130 km/u. Van deze trekker zijn slechts 50 kopieën gemaakt, waarvan er slechts één naar Nederland komt.

Op de Wintershow van de Mechan Groep, eind december in Achterveld, was deze bijzondere Valtra te zien. Hij werd daar ook geveild. Het hoogste bod (€115.000) werd uitgebracht door de firma Van Donkersgoed uit Voorthuizen, een loonbedrijf met een lange historie met onder meer Volvo BM. Op de foto poseert Jan van Donkersgoed, met zijn beide zonen Coert en Wouter.

Uiteraard heeft de replica een iets andere transmissie dan het originele racemonster. De T234 is nu voorzien van een Versu-vijftraps powershift. Ook zijn de Nokian-banden van het snelheidsrecord nu vervangen door Michelin Xeobibs (voor 600/60 R30, achter 710/60 R42). De 185 kW (250 pk) sterke trekker heeft verder een rijke uitrusting, met als grote eyecatcher de wit-groene kleurstelling.

Of registreer je om te kunnen reageren.