Home

Nieuws laatste update:20 okt 2016

Gouden Hef zoekt kandidaten

Van 14 tot en met 17 december 2016 vindt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs plaats in Leeuwarden. Dan wordt ook de Gouden Hef uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor een vernieuwend product of dienst die de agrarische ondernemer helpt zijn bedrijf naar een hoger plan te tillen. Kandidaten kunnen zich nu opgeven.

Levert jouw bedrijf een machine of service die daar in past? Je kunt jezelf aanmelden als mededinger naar de Gouden Hef 2016. Of gebruik je zo’n apparaat en bevalt dat uitstekend? Nomineer dan gerust je leverancier, hier.

Pasture Reader

Twee jaar geleden kreeg melkveehouder Piet Jan Thibaudier uit Lemmer de Gouden Hef voor de meest opvallende innovatie. Thibaudier paste een Pasture Reader-gewashoogtemeter aan en zette deze vóór op een frontmaaier. De Pasture Reader is een ultrasoonsensor die de dichtheid en de hoogte van het gras meet tijdens het maaien. Door een koppeling met gps brengt Thibaudier tijdens het maaien per vierkante meter de graslandopbrengst in kaart. Het is een goed hulpmiddel in het streven naar een hogere opbrengst en bemesting op maat.

In 2014 won de drogestofmeter voor grasland, de Pasture Reader. <em>Foto: Noord-Nederlandse Landbouwbeurs</em>
In 2014 won de drogestofmeter voor grasland, de Pasture Reader. Foto: Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.