Home

Nieuws

Avrora Robotics test autonome trekker

Het Russische bedrijf Avrora Robotics heeft een autonoom rijdend voertuig gebouwd voor de landbouw. De AgroBot vindt zijn weg via sensoren en scanners. Het bedrijf gaat er een jaar mee testen.

Iemand in de buurt of in een controlekamer houdt toezicht op de AgroBot en kan er meerdere tegelijk bedienen. Basis is een standaardtrekker. De sensoren en scanners zitten direct onder de glasvezelkap. De centrale computer huist achterop. Deze is van het Russische zusterbedrijf CB Aurora dat software en systemen maakt voor civiele en militaire onbemande voertuigen.

AgroBot heeft tweecilinder dieselmotor van 25 pk

De manshoge AgroBot heeft als krachtbron een tweecilinder dieselmotor van 18,3 kW (25 pk). De AgroBot weegt 1.400 kilo en heeft een hef en aftakas. De spoorbreedte is verstelbaar om verschillende banden te kunnen monteren.

Het Russische Avrora Robotics test een autonome trekker. <em>Foto: Avrora</em>
Het Russische Avrora Robotics test een autonome trekker. Foto: Avrora

Of registreer je om te kunnen reageren.