Home

Nieuws

Balenwagen in hondengang

Het Deense Groen Agro & Transport ApS komt met een balenwagen die in hondengang achter de trekker rijdt.

De achteras van de twee-assige schamelwagen kan ongeveer 30 graden draaien. Daarnaast is de dissel te knikken. In plaats van twee sporen van de trekker en de recht daarachter rijdende wagen, zijn er in totaal nu zes sporen. De eerste as van de wagen loopt vanwege de knikdissel links van de trekker; de achterste as loopt rechts van de trekker. Hierdoor spreid je de bodemdruk over een flinke breedte. Nooit loopt een wiel door een eerder gemaakt spoor.

De Deense fabrikant introduceert de 6trax officieel tijdens de Agromek in Herning. <em>Foto: Groen Agro & Transport</em>
De Deense fabrikant introduceert de 6trax officieel tijdens de Agromek in Herning. Foto: Groen Agro & Transport

Voor transport zet je de wagen hydraulisch weer recht. Groen Agro & Transport noemt de wagen 6trax. De officiële introductie is tijdens de Agromek in Herning. Het bedrijf zet het onderstel later mogelijk ook in met een tank- en een bakopbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.