Home

Nieuws

Bemester in de fronthef

Het Deense Harsø Maskiner komt met een bijzondere oplossing om nauwkeurig drijfmest toe te dienen in rijenteelt. Door de bemester in de frontheft te hangen heeft de chauffeur goed zicht op het werk.

Bovendien is de bemester uitgevoerd met een camerasysteem, zodat de uitstroomopeningen beter tussen de rijen te houden zijn. Je kunt zo nodig een element afsluiten en omhoog klappen om wielsporen schoon te houden.

{{foto,2})

De JCB en de drieassige tank staan op cultuurwielen. De mest wordt aangevoerd uit de tank via de zwanenhalskoppeling, en stroomt vervolgens onder de trekker door naar de verdeler voorop. De bemester klapt in transport zodanig compact op, dat de chauffeur over de bemester heen kan kijken als ware het een flinke frontmaaier. De ene arm klapt daarvoor horizontaal naar binnen en de andere verticaal.

Foto

  • <em>Foto: Harsø Maskiner</em>

    Foto: Harsø Maskiner

Of registreer je om te kunnen reageren.