Home

Nieuws laatste update:25 okt 2016

Claas geeft Cargos 700 meer comfort mee

Bij de range transportwagens kan de klant het komend seizoen kiezen voor varianten met meer comfort. De nieuwe Cargos 760, 750 and 740 beschikken over een hydraulisch bedieningssysteem, afdekking van de laadbak en uitgebreide verlichting. Alles Isobus-compatibel, of je stuurt de zaak mobiel aan via een tablet.
<em>Foto's: Claas</em>
Foto's: Claas

In de nieuwe 700-modellen met loadsensing biedt het Comfort-hydraulische systeem directe controle over diverse functies door simpel op knoppen te drukken. Via een on board app (Easy) lukt dat ook via een tablet, bijvoorbeeld als je naast de trekker staat. De basisfuncties zijn ook aan vaste knoppen in de trekkercabine toe te kennen, bijvoorbeeld op de joystick.

Disselverstelling

De dissel van de Comfort-modellen kun je instellen in een stand die optimaal is voor een bepaalde functie, bijvoorbeeld transport, lossen of meerijden naast een hakselaar. Je kunt tot vier posities vastleggen in de terminal om snel te wisselen.

Een ander kenmerk is het elektro-hydraulische ‘positive steering’. Een sensor in de dissel registreert de stuurhoek en zet de hydraulische stuurassen zó in werking dat het optimum tussen stabiliteit en wendbaarheid wordt bereikt. De chauffeur kan de gevoeligheid aanpassen en ook handmatig ingrijpen.

De Comfort-editie van de Cargos is te koop met inhouden van 48,5 kuub, 42,5 en 36,5 kuub.
De Comfort-editie van de Cargos is te koop met inhouden van 48,5 kuub, 42,5 en 36,5 kuub.

Bak licht, lading afgedekt

Elf extra lampen zijn optie. Instelbaar vanaf de trekkerterminal en te activeren met een druk op de knop. Voor veilig wegtransport is een hydraulische afdekking van de laadbak beschikbaar, in twee delen. De Comfort-editie van de Cargos is te koop met inhouden van 48,5 kuub, 42,5 en 36,5 kuub; optioneel uit te breiden met 2,5 kuub. De keuze in bandenmaten gaat van 22,5 tot 30,5 inch, op een tandem- of een triple as, en met mechanische of hydraulische vering.

De dissel van de Comfort-modellen kun je instellen in een stand die optimaal is voor een bepaalde functie. Bijvoorbeeld transport, lossen of meerijden naast een hakselaar. Je kunt tot vier posities vastleggen in de terminal om snel te wisselen.
De dissel van de Comfort-modellen kun je instellen in een stand die optimaal is voor een bepaalde functie. Bijvoorbeeld transport, lossen of meerijden naast een hakselaar. Je kunt tot vier posities vastleggen in de terminal om snel te wisselen.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.