Home

Nieuws

Kuhn Profile met één vijzel

Kuhn voegt aan de Profile-serie verticale voermengwagens 14 nieuwe modellen toe. Deze hebben een enkele vijzel.
Deze CL-uitvoering lost het voer via een afvoerband. De DL heeft directe losopeningen.<em> Foto's: Kuhn</em>
Deze CL-uitvoering lost het voer via een afvoerband. De DL heeft directe losopeningen. Foto's: Kuhn

Het is een uitbreiding op de bestaande grotere Profile’s met twee vijzels. Die met één vijzel hebben dezelfde eigenschappen. Zo beschikken ze over een polygonale (naar vele richtingen verlopende) mengkuip. De mengvijzel heeft acht messen die je in verschillende standen kunt monteren om de agressiviteit van de messen aan te passen. Het speciale ontwerp van de vijzel zorgt ook bij kleinere hoeveelheden voor een optimaal mengresultaat.

De belangrijkste wijziging bij de nieuwelingen is de geometrie. Het primair doel van de serie is ‘de beste verhouding tussen totale hoogte en effectieve capaciteit’. De 14-kuubs Profile bijvoorbeeld blijft onder de 3,00 meter hoogte.

9 tot 15 kuub inhoud

De nieuwe mengwagen is leverbaar in zeven formaten van 9 t/m 15 kuub, geschikt voor 45 tot 110 koeien. Er is keuze tussen de DL-uitvoering met directe losopeningen of de CL met een afvoerband. Een geïntegreerde stro-instrooier behoort tot de opties. Kuhn past hierbij het Ventidrive-systeem toe voor een hoge capaciteit en een strooibereik van 18 meter. Door de modulaire opbouw van de wagen is bijna elke denkbare uitvoering mogelijk. Standaard is het programmeerbare KDW 341-weegsysteem aan boord. Programmeer tot 200 items, bijvoorbeeld 25 rantsoenen met acht ingrediënten.

De eerste Profile-mengwagens met enkele vijzel zijn reeds verkocht. Kuhn levert ze eind dit jaar uit.

Optie: geïntegreerde stro-instrooier met Ventidrive; voor een hoge capaciteit en een strooibereik van 18 meter.
Optie: geïntegreerde stro-instrooier met Ventidrive; voor een hoge capaciteit en een strooibereik van 18 meter.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.