Home

Nieuws

Nieuwe maaiers Kuhn

Kuhn heeft twee nieuwe maaierseries, de FC 104 en de GMD 1011. Het frame is vernieuwd voor een makkelijkere afstelling van de maaier, en de styling oogt moderner.

De nieuwelingen borduren voort op de bestaande FC 103 en GMD 1010. De FC 104-serie bestaat uit maaiers met kneuzer in drie werkbreedtes (2,40, 2,80 en 3,10 meter) en drie uitvoeringen. De standaardmaaier is voorzien van kunststof vingers. De versie met een aanvullende D in de type-aanduiding heeft D-vormige klepels van staal. De R-uitvoering beschikt over kneusrollen die met name geschikt zijn voor het kneuzen van bladrijke gewassen.

De maaiers zijn gerestyled. Een keurige afdekkap biedt tevens ruimte voor een gereedschapskistje.
De maaiers zijn gerestyled. Een keurige afdekkap biedt tevens ruimte voor een gereedschapskistje.
Messen en relevant gereedschap keurig bij de hand.
Messen en relevant gereedschap keurig bij de hand.

De voorste bok is ten opzichte van het voorgaande model zo gewijzigd dat je de hefstangen van de trekker niet meer in de lengte hoeft aan te passen. De maaier heeft nu een offset van 19 cm (om hem verder naar buiten te brengen voor grotere tractoren, of om de overlap met de frontmaaier af te stemmen).

GMD 1011

Deze serie zonder kneuzer maait een strook van 2,67 tot 4,35 meter. De GMD heeft dezelfde frameveranderingen als de FC. Bij beide is bovendien de styling anders. Een kunststof kap dekt het frame af. Hierin zit ook een gereedschapskist voor mesjes en gereedschap. Zo heb je alles binnen handbereik om messen te wisselen.

De GMD 1011 maait alleen (er is geen kneuzer). Werkbreedtes leverbaar van 2,67 tot 4,35 meter.<em> Foto's: Kuhn</em>
De GMD 1011 maait alleen (er is geen kneuzer). Werkbreedtes leverbaar van 2,67 tot 4,35 meter. Foto's: Kuhn

Nieuw: Lift-Control

Lift-Control koppelt bij alle maaiers de bodemdrukregeling en de Non-Stop-uitbreekbeveiliging aan elkaar. Zodra de maaibalk een obstakel raakt, zwenkt hij naar achteren en gaat de ontlastdruk omhoog. De maaier beweegt over het obstakel heen en keert automatisch terug in werkpositie, zonder te stoppen.

De FC-serie is voorzien van een kneuzer. Leverbaar in drie werkbreedtes en drie uitvoeringen. Lift-Control zorgt ervoor dat de maaibalk bij obstakels uitwijkt en automatisch terugkomt.
De FC-serie is voorzien van een kneuzer. Leverbaar in drie werkbreedtes en drie uitvoeringen. Lift-Control zorgt ervoor dat de maaibalk bij obstakels uitwijkt en automatisch terugkomt.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.