Home

Nieuws

Proefrit: MF 6718 S

Met 200 pk is dit krachtpatsertje de sterkste viercilinder-trekker op de markt. Veel hefvermogen, vele liters hydrauliek beschikbaar. Massey Ferguson zet de 6700 S-serie neer als de kleine alleskunner.

TREKKER kroop achter het stuur voor een proefrit. Qua uiterlijk is deze trekker geen spat veranderd. De wijzigingen bevinden zich onderhuids. Hij rijdt simpelweg super. De viercilinder is nu uitgerust met actieve mechanische cabinevering, Engine Power Management, en meer hydraulisch- en hefvermogen. Helaas zijn terminal en bedieningslogica nog niet onder handen genomen, hoewel dat voor de doorgewinterde MF-rijder waarschijnlijk geen bezwaar is.

Met 200 pk is de 6718 S de sterkste viercilinder-trekker op de markt.<em> Foto's: Bob Karsten</em>
Met 200 pk is de 6718 S de sterkste viercilinder-trekker op de markt. Foto's: Bob Karsten

Twee menu’s

Het dashboard is vernieuwd - of eigenlijk is dat van de 8700-serie erin geplaatst: groter en meer kleur. Het herbergt een menuutje ‘Set up & Information Screen’ (SIS). In combinatie met de Datatronic 4-terminal is dit enigszins verwarrend, omdat je nu op twee plekken instellingen wijzigt. Daarbij hebben de twee menu’s, naast verschillende functies, óók overlap. Verder is de Datatronic 4 moeilijk te begrijpen vanwege een wat onlogische structuur en het kleine scherm.

EPM

De 200 pk komt van een Agco Power 4,9 liter 49AWF-motor. Engine Power Management (EPM) tovert de laatste 25 pk tevoorschijn. Deze boost is op alle modellen uit de 6700 S-serie te vinden. Er is geen partikelfilter, regeneratie of uitlaatgasrecirculatie. Met alleen een SCR-katalysator voldoet de trekker aan emissienorm Fase IV.

Met het grote vermogen wil Massey Ferguson de trekker geschikt maken voor alle voorkomende werkzaamheden. De hefcapaciteit achter is hiervoor vergroot tot 9.600 ton en een hydrauliekpomp tot 190 liter per minuut met acht ventielen is leverbaar.

De hefcapaciteit achter is vergroot tot 9.600 ton en de hydrauliekpomp levert tot 190 liter per minuut via acht ventielen.
De hefcapaciteit achter is vergroot tot 9.600 ton en de hydrauliekpomp levert tot 190 liter per minuut via acht ventielen.

Lees over onze overige bevindingen het artikel online. Het staat op de pagina’s 50, 51 en 53.

Of registreer je om te kunnen reageren.