Home

Nieuws

Spaanse Ovlac ploegt bovenover

Importeur Koeckhoven.net uit Ursem (N.-H.) is importeur geworden van het Spaanse merk Ovlac, fabrikant van ploegen, cultivatoren en schijveneggen.

De Ovlac-ploeg van importeur Koeckhoven.net is een stoppelploeg met acht scharen die bovenover ploegt. Koeckhoven paste de Spaanse ploeg aan op Hollandse omstandigheden. De Ovlac ploegt slechts 10 tot 22 cm diep. Dat werkt de groene bovenlaag onder, maar houdt tegelijk de organische stof bovenin. De ploeg heeft een werkbreedte van 3,3 meter. Een treklijnverstelling of memory-cilinder ontbreekt.

Zowel voor als achter heeft de Ovlac een steunwiel. Die klappen bij het wentelen op de kopakker om. Het voorste steunwiel, bij de trekker, is van staal. Het achterste steunwiel heeft een luchtband. In transport loopt de ploeg halfgedragen achter de trekker; hij rijdt na het loskoppelen van de topstang op het achterste steunwiel. De ploeg heeft een eigengewicht van ruim 1.600 kilo.

Foto

  • <em>Foto: Koeckhoven.net</em>

    Foto: Koeckhoven.net

Of registreer je om te kunnen reageren.