Home

Nieuws 1113 bekeken laatste update:11 nov 2016

Case Optum is Trekker van het Jaar

Op de eerste dag van de Italiaanse mechanisatieshow Eima in Bologna, is het trekkerfabrikant Case IH die de internationale journalistenprijs ‘Tractor of the Year’ mee naar huis mag nemen. De winnende trekker is de Optum 300 CVX.
Case Optum is Trekker van het Jaar

In de categorie ‘Tractor Of The Year’ streden nóg zeven andere finalisten mee. Daaronder de Massey Ferguson 6718S, de Fendt 516 Vario en de Deutz-Fahr 6215 C-Shift. Laatstgenoemde won de ‘overall’ prijs van mooiste trekker van 2017, genaamd Best of Design.

Naast voornoemde prijzen ging de prijs voor beste boerentrekker van 2017 (Best of Utility) naar de New Holland T5.120. De prijs voor beste smalspoortrekker (Best of Specialized) was voor de Antonio Carraro Tony 9800 TR. Bijzonder was dat de grondlegger van dit bedrijf, de 84-jarige Antonio Carraro, hoogstpersoonlijk de prijs in ontvangst nam op het erepodium.

De organisatie van Tractor of the Year (TOTY) omvat juryleden uit 23 Europese landen. Vanuit Nederland zijn het de redactieleden van TREKKER die zitting nemen in de TOTY-jury. De uitreiking op de Eima was de twintigste keer voor deze prijs.

Foto

 • Nadat zijn team de hoofdprijs in ontvangst nam, neemt Case IH-president Andreas Klauser even het woord. Hij bedankt de jury, de organisatie, en verklaart waarom hij denkt dat de trekker gewonnen heeft: “Het beste compromis tussen vermogen, gewicht en techniek”, zo stelt hij. <em>Foto's: Bas van Hattum </em>

  Nadat zijn team de hoofdprijs in ontvangst nam, neemt Case IH-president Andreas Klauser even het woord. Hij bedankt de jury, de organisatie, en verklaart waarom hij denkt dat de trekker gewonnen heeft: “Het beste compromis tussen vermogen, gewicht en techniek”, zo stelt hij. Foto's: Bas van Hattum

 • De Tony van Antionio Carraro wint de prijs Best of Specialised.

  De Tony van Antionio Carraro wint de prijs Best of Specialised.

 • Bijzonder: de 84-jarige (mede-)grondlegger van deze Italiaanse trekkerfabriek, Antonio Carraro himself, nam de prijs in ontvangst. Zijn zoon Massimiliano Carraro dankt iedereen, en vooral zijn vader. Het zou één van de laatste projecten zijn waar Carraro senior zelf bij betrokken is.

  Bijzonder: de 84-jarige (mede-)grondlegger van deze Italiaanse trekkerfabriek, Antonio Carraro himself, nam de prijs in ontvangst. Zijn zoon Massimiliano Carraro dankt iedereen, en vooral zijn vader. Het zou één van de laatste projecten zijn waar Carraro senior zelf bij betrokken is.

 • Deutz-Fahr 6215 C-Shift: de prijs voor het mooiste design. Sinds de specialisten van designbureau Giugiaro zich bemoeien met bediening en uiterlijk, sleepte Deutz-Fahr al drie prijzen binnen.

  Deutz-Fahr 6215 C-Shift: de prijs voor het mooiste design. Sinds de specialisten van designbureau Giugiaro zich bemoeien met bediening en uiterlijk, sleepte Deutz-Fahr al drie prijzen binnen.

 • New Holland wint de Best of Utility, de prijs voor beste boerentrekker.

  New Holland wint de Best of Utility, de prijs voor beste boerentrekker.

 • New Hollands President, Carlo Lambro, bedankt iedereen. En met name het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de T5-trekkerserie en de motor. Zowel de trekker als de FPT-motor bouwen ze vlak bij Bologna.

  New Hollands President, Carlo Lambro, bedankt iedereen. En met name het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de T5-trekkerserie en de motor. Zowel de trekker als de FPT-motor bouwen ze vlak bij Bologna.

Of registreer je om te kunnen reageren.