Home

Nieuws

Farmstore importeert Jeantil

Per november 2016 is Farmstore importeur van de Jeantil-mestverspreiders en -landbouwkipwagens voor Nederland en Vlaanderen. Het was al importeur van de strohakselaars.

Het Franse Jeantil biedt mestverspreiders aan van 10 tot 26 kuub. De EVR en EPR zijn leverbaar met verticale walsen van 80 cm doorsnee of horizontale van 65 cm. Bij het model EVR is de bak onderdeel van het chassis. Dus: lager eigen gewicht, laag zwaartepunt en geringe laadhoogte. De EVR heeft een enkele as of een tandem met meelopende as, en een geveerde trekdissel. Onder de EPR zit een tandemchassis, optioneel met meelopende as of gedwongen besturing. Deze modellen zijn ook te koop met een silage-opbouw.

Jeantil maakt mestverspreiders in twee varianten: EVR en de wat waardere EPR. <em>Foto's: Jeantil</em>
Jeantil maakt mestverspreiders in twee varianten: EVR en de wat waardere EPR. Foto's: Jeantil

De bak van de EVR is 1,50 m breed met een zware ronde bovenrand van 10 cm, gemaakt van HLE S355-staal. De bak van de EPR is 2,00 m breed met wanden van 4 mm HLE S355 staal en een bodem van 3 mm Hardox-staal. Deze harde staalsoort is ook gebruikt voor de freesmessen op de walsen. De machines met horizontale walsen zijn voorzien van een strooitafel. De EVR EPAN6 haalt een maximale werkbreedte van 24 meter, de EPR EPAN7 30 meter. Kantstrooien links en rechts is optie.

Af-fabriek is een weeginrichting mogelijk; Farmstore levert als optie Isobus-besturing (mede voor strooien aan de hand van taakkaarten via gps. Andere optie zijn één of twee kantstrooiinrichtingen, hydraulisch bediend vanuit de cabine. Meer specificaties staan hier.

Landbouw kipwagens

De Jeantil BR landbouwkippers hebben 10 tot 24 ton laadvermogen. De cilindrische bak (interne breedte van 2,35m) is snel en perfect te legen. De BR-kipwagens hebben een laag zwaartepunt. Ze zijn te koop met een tandem of bogie, tridem, of hydraulisch geveerde assen. Opties: meelopende as of gedwongen gestuurd, diverse banden(maten).

De BR-serie landbouwkippers hebben een laadvermogen van 10 tot 24 ton.
De BR-serie landbouwkippers hebben een laadvermogen van 10 tot 24 ton.

Introductie

Op 16 december presenteert Farmstore de Jeantil-mestverspreiders en -kipwagens in Bleskensgraaf (Z.-H.).

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.