Home

Nieuws

Fase IIIB voor Claas Nexos

Claas komt met een nieuwe Nexos-smalspoortrekker.

De serie telt 14 modellen in verschillende dimensies en vermogens. De VE is 1,00 meter breed, de VL 1,26 en de F is 1,45 meter breed. Het vermogen loopt van 75 tot 112 pk met een maximum koppel van 440 Nm. Een viercilinder FPT-motor met DPF, DOC en EGR levert die pk’s, en de smalspoor voldoet aan de Fase IIIB-emissienorm. Vanwege de commonrailmotor heeft de Nexos nu een motortoerental-geheugenfunctie.

De Nexos-serie smalspoortrekker van Claas telt 14 modellen. Foto: Claas
De Nexos-serie smalspoortrekker van Claas telt 14 modellen. Foto: Claas

Van binnen: de transmissietunnel is lager (vlakkere vloer), er is meer ruimte, bediening is opnieuw ingericht en Claas plaatste er een nieuw dashboard in. En er is nu een kabeldoorvoer naar voren. De keus bestaat uit vijf transmissies; nieuw daarin is de combinatie van een 24/24-versnellingsbak met elektronische omkeershuttle.

Of registreer je om te kunnen reageren.