Home

Nieuws

Groene Vogel & Noot-ploeg

Amazone toont op de Agromek in Denemarken het eerste resultaat van de overname van de ploegafdeling van Vogel & Noot. De Vogel & Noot-ploeg pronkt voortaan in de groene Amazone-kleur en heet nu Cayros.

Voor het eerst toont Amazone de Vogel & Noot-ploegen op een eigen stand en in de eigen kleur. Amazone showt hier de ploeg op de Agromek in Denemarken. Hij heet nu Cayros. De Cayros is verkrijgbaar als twee- tot en met zesschaars-ploeg. De getoonde vijfschaar heeft een catalogusprijs van €35.673.

Vertrouwde kleur aanwezig

Opmerkelijk is dat dezelfde ook in het vertrouwde rood op de beurs aanwezig is. Deze Vogel & Noot-machines staan op de stand van de voormalige Deense importeur, en behoren tot de restvoorraad. Alleen Amazone levert onderdelen voor die ploegen, in het groen dus.

Failliet

Vogel & Noot is in augustus dit jaar failliet verklaard. Spuitenfabrikant Beyne nam de gronden, gebouwen en onderdelen over. En de Duitse fabrikant Präzi-Flachstahl verwierf de grondbewerkings- en zaaimachineafdelingen. De ploegendivisie van Vogel & Noot ging naar Amazone.

Foto

  • De nieuwe Vogel & Noot op de Agromek, als Amazone Cayros. <em>Foto: Bob Karsten</em>

    De nieuwe Vogel & Noot op de Agromek, als Amazone Cayros. Foto: Bob Karsten

Of registreer je om te kunnen reageren.