Home

Nieuws

Krone KWT-schudder van 13 meter

Krone introduceerde een nieuwe schudder: de KWT 1300. Deze getrokken schudder haalt een werkbreedte van 13,1 meter met 12 schudelementen van 1,53 meter diameter met 6 tandarmen.

De lengtes van de tandbenen verschillen; de buitenste tand is langer dan de binnenste, zodat de tanden ondanks de schudhoek dezelfde werkdiepte hebben. De schudhoek kun je zonder gereedschap in vier verschillende posities tussen 13 en 19 graden instellen.

De getrokken KWT 1300-schudder haalt een werkbreedte van 13,1 meter met 12 schudelementen. <em>Foto: Krone</em>
De getrokken KWT 1300-schudder haalt een werkbreedte van 13,1 meter met 12 schudelementen. Foto: Krone

In tegenstelling tot de KWT 1600 met gestuurde transportas, heeft de nieuwe KWT 1300 een starre as. Om bij het draaien wrijving tussen het wielstel en de rotors te verminderen, ontlast Krone het wielstel door dit een weinig te liften. De twee rotors achter het wielstel zijn voorzien van bredere wielen om dit gewicht gedeeltelijk op te vangen. De transportas is nu star, om kosten te besparen. De aanbouwbok is standaard voorzien van een trekveer om druk op de hef te houden. Bij het uitheffen van de rotors blijft dan de ingestelde werkdiepte gelijk doordat de veer de hef op de laagste positie houdt. De aandrijfas van de rotoren loopt door het frame, waarbij de aandrijving van de rotoren onder het frame is bevestigd. Die aandrijvingen van de rotors maken dus geen deel uit van het dragende deel. De brutoprijs bedraagt €31.560.

Of registreer je om te kunnen reageren.