Home

Nieuws

Opvallende voerrobots op EuroTier

Peecon en Siloking verrassen met hun compleet nieuwe visie op robotvoeren tijdens EuroTier. De Duitse beurs voor de veehouderij vindt dit jaar plaats van 15-18 november in Hannover.

Foto

 • SILOKING ELEKTRISCH EN AUTONOOM</p>
<p>Siloking bouwde een prototype zelfrijdende voermengwagen. Deze is geheel elektrisch aangedreven en kan naar keuze met chauffeur of autonoom rijden. Een volle accu (te laden via 80 volt gelijkspanning) volstaat voor drie porties voor zo’n 100 koeien, meldt Siloking. De 8-kuubs Multi-Use AFS is 2,25 meter hoog en vindt autonoom zijn weg met radartechniek. <em>Foto's: Henk Riswick</em>

  SILOKING ELEKTRISCH EN AUTONOOM

  Siloking bouwde een prototype zelfrijdende voermengwagen. Deze is geheel elektrisch aangedreven en kan naar keuze met chauffeur of autonoom rijden. Een volle accu (te laden via 80 volt gelijkspanning) volstaat voor drie porties voor zo’n 100 koeien, meldt Siloking. De 8-kuubs Multi-Use AFS is 2,25 meter hoog en vindt autonoom zijn weg met radartechniek. Foto's: Henk Riswick

 • PEECON-VOERROBOT ZUIGT SILO LEEG</p>
<p>Dé eye catcher op het gebied van voertechniek was wel de voerrobot van Peecon. De basis is een automatisch afdeksysteem van Agridek dat over een sleufsilowand rijd met sandwich of mengkuil. Peecon heeft daar een mini-kuilsnijder op gebouwd die continu 30 bij 40 cm van de kuilwand snijdt. Een turbine zuigt door een 35 cm dikke en 16 meter lange slang het voer naar een doseerkuip van 2 kuub. Deze brengt het via een rail voor de koeien. Prijs van het systeem zal rondt €95.000 liggen.

  PEECON-VOERROBOT ZUIGT SILO LEEG

  Dé eye catcher op het gebied van voertechniek was wel de voerrobot van Peecon. De basis is een automatisch afdeksysteem van Agridek dat over een sleufsilowand rijd met sandwich of mengkuil. Peecon heeft daar een mini-kuilsnijder op gebouwd die continu 30 bij 40 cm van de kuilwand snijdt. Een turbine zuigt door een 35 cm dikke en 16 meter lange slang het voer naar een doseerkuip van 2 kuub. Deze brengt het via een rail voor de koeien. Prijs van het systeem zal rondt €95.000 liggen.

 • STRAUTMANN MET DRIE VIJZELS</p>
<p>Strautmann introduceert zijn eerste voermengwagen met drie verticale vijzels. De Verti-Mix 3451 Triple is te krijgen van 28,5 tot 34,5 kuub. De Verti-Mix 4501 is er van 38 tot 45 kuub met de hoogste opzetrand.

  STRAUTMANN MET DRIE VIJZELS

  Strautmann introduceert zijn eerste voermengwagen met drie verticale vijzels. De Verti-Mix 3451 Triple is te krijgen van 28,5 tot 34,5 kuub. De Verti-Mix 4501 is er van 38 tot 45 kuub met de hoogste opzetrand.

 • WASSERBAUER-RUPSEN VERZORGEN KUILAFDEKKING</p>
<p>Wasserbauer valt op met zijn Wicky-kuilafdeksysteem. Een rij rupsen over de breedte van de kuil wikkelt al rijdend het plastic om zich heen. Daarmee is het zeil op en af te rollen voor en na het uithalen van de kuil.

  WASSERBAUER-RUPSEN VERZORGEN KUILAFDEKKING

  Wasserbauer valt op met zijn Wicky-kuilafdeksysteem. Een rij rupsen over de breedte van de kuil wikkelt al rijdend het plastic om zich heen. Daarmee is het zeil op en af te rollen voor en na het uithalen van de kuil.

 • BEMA-SCHRAPERBEZEM MET HOGEDRUKSPUIT</p>
<p>Om vette klei in één werkgang van de straat te krijgen, combineert Bema een rolbezem met stalen schrapers aan een veertand. Achter de rolbezem hangen nozzles die op een hoge druk van 120 bar water spuiten.

  BEMA-SCHRAPERBEZEM MET HOGEDRUKSPUIT

  Om vette klei in één werkgang van de straat te krijgen, combineert Bema een rolbezem met stalen schrapers aan een veertand. Achter de rolbezem hangen nozzles die op een hoge druk van 120 bar water spuiten.

 • LUCAS G WERKT AAN I-RON MIX-VOERROBOT</p>
<p>Het Franse Lucas G werkt nu ook aan een eigen voerrobot. Het prototype is een driewielige doseerkar van 2,5 kuub. Die vindt zijn weg met radar en een inductiekabel in de vloer. Hij wordt geladen in een voerkeuken met stortbakken. De aandrijving van de I-Ron Mix loopt op accu’s. Momenteel draaien vijf robots proef in de praktijk.

  LUCAS G WERKT AAN I-RON MIX-VOERROBOT

  Het Franse Lucas G werkt nu ook aan een eigen voerrobot. Het prototype is een driewielige doseerkar van 2,5 kuub. Die vindt zijn weg met radar en een inductiekabel in de vloer. Hij wordt geladen in een voerkeuken met stortbakken. De aandrijving van de I-Ron Mix loopt op accu’s. Momenteel draaien vijf robots proef in de praktijk.

 • AFSCHUIF-KUILHAPPER VAN HESSE</p>
<p>De ASG 1800 HL-kuilhapper van Hesse hoeft dankzij een bijzonder afschuifbord niet te kippen boven een voerwagen. Dus hoeft de voorlader of shovel minder hoog te heffen. De achterwand vormt via een eenvoudig mechaniek een vlakke schuine plaat met de bodem. Dit weegt zo’n 100 kg extra. Achter de plaat is de constructie open om vuil te lossen.

  AFSCHUIF-KUILHAPPER VAN HESSE

  De ASG 1800 HL-kuilhapper van Hesse hoeft dankzij een bijzonder afschuifbord niet te kippen boven een voerwagen. Dus hoeft de voorlader of shovel minder hoog te heffen. De achterwand vormt via een eenvoudig mechaniek een vlakke schuine plaat met de bodem. Dit weegt zo’n 100 kg extra. Achter de plaat is de constructie open om vuil te lossen.

Of registreer je om te kunnen reageren.