Home

Nieuws

Volvo BM terug van weg geweest?

Op de Zweedse landbouwbeurs Elmia stond een bijzondere verschijning: een Volvo BM 7664. De trekker is gebouwd door een onderdelenleverancier die onder andere Volvo BM-onderdelen levert. De nieuwe Volvo BM is een eenmalige productie.

De bijzondere trekker was te vinden op de stand van de Zweedse onderdelenleverancier Olssons I Ellös. Olssons bouwde de trekker zelf en gaat ermee showen op beurzen in Europa. Het bedrijf wil zo onder de aandacht brengen dat het nog actief is in het leveren van Volvo BM-onderdelen. Naast het zoeken van publiciteit, getuigt de trekker ook van passie voor het merk. De eigenaar vertelt dat tijdens een gesprek de vraag naar boven kwam: hoe zou de Volvo BM-trekker er vandaag de dag uitzien als de productie dertig jaar terug nooit was gestopt? “Die gedachte bleef ons maar bezighouden. Toen besloten we die hedendaagse Volvo BM maar gewoon zelf te bouwen”, zegt Olssons.

<em>Foto: Olssons I Ellös</em>
Foto: Olssons I Ellös

De trekker heeft een 7,6 liter TD6762-IC-zescilindermotor van 255 pk, staat op 650/65 R38-banden achter en 540/65 R28 voor, en hij weegt 6.030 kg. Olssons: "Iedereen werkte mee aan het project en bracht ideeën in. Het was simpelweg te leuk om niets te doen." Het blijft bij één trekker, zegt Olssons. De Volvo BM is op verschillende landbouwbeurzen in Europa te zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.