Home

Nieuws

Argi doet Argo-onderdelen

Het Italiaanse Argo Tractors (Landini, McCormick, Valpadana) maakte bekend dat het de onderdelenvoorziening voor de Benelux voortaan laat lopen via Argi.

Argo Tractors verbrak in januari het contract dat het met Louis Nagel had voor de import van de trekkers. Dat was officieel om de tegenvallende verkoopresultaten.

Argi is in Didam (Gld.) gevestigd. Het bedrijf is van Gerard Zweers, voormalig directeur van Agritech. Agritech importeerde de trekkers van Argo voordat Louis Nagel dat ging doen. Argi doet verder de import van Celli-grondbewerkingsmachines, Willemsen-maismolens, en vooral de Agricola Italiana-groentezaaiers. Voorheen deed het ook Dieci-verreikers, maar die raakte het vorig jaar kwijt aan - ironisch genoeg - Louis Nagel.

Onduidelijkheid over grotere rol

Het is nog niet bekend of Argi naast de onderdelenvoorziening nog een grotere rol krijgt in de import van de Italiaanse trekkers. Of dat Argo dat op een andere manier gaat doen, bijvoorbeeld door het aanstellen van eigen mensen in de Benelux. Binnenkort maakt Argo daar meer over bekend. Het beschouwt het aanstellen van Argi als een eerste stap.

Of registreer je om te kunnen reageren.