Home

Nieuws

Grootste voermengwagen

Peecon bouwde naar eigen zeggen de grootste getrokken voermengwagen ter wereld. De Biga Mega Mammoet is er in 54, 60 en 64 kuub. Met 64 kuub en vier vijzels is het de grootste op de markt.

Een powershiftbak met drie versnellingen op de wagen start de vier verticale vijzels op. Hierdoor kan een trekker van 176 kW (240 pk) redelijk eenvoudig een volle wagen voer mengen. De Mega Mammoet staat op een drieassig hydraulisch geveerd onderstel met twaalf truckbanden. De voorste en achterste as zijn hydraulisch en gedwongen gestuurd. In de grootste versie, de WB-uitvoering, is het eigen gewicht 22,8 ton. De wanden zijn onder een hoek van 5 graden naar buiten gezet en de lengte is 12,84 meter. Voor de I-Feed­Good-weeg­inrichting met vijftien programma's zijn tien weegstaven gemonteerd. Een eerste Biga Mega Mammoet ging naar een veehouder met 650 koeien in Michigan (VS).

Of registreer je om te kunnen reageren.