Home

Nieuws

Reesink in andere handen

Royal Reesink, de moedermaatschappij van onder meer Kamps de Wild, Reesink Technische Handel, Hans van Driel en Agrometius, gaat over in andere handen.

River Acquisition brengt een bod uit op alle aandelen. River Acquisition is een consortium van investeerders met daarin onder meer Gilde Buy Out Partners en de huidige grootaandeelhouders van Royal Reesink Todlin en Navitas Capital. De overname zal geen grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering van Royal Reesink of de aangesloten bedrijven. Het management blijft grotendeels ongewijzigd en het hoofdkantoor blijft in Apeldoorn.

De nieuwe eigenaar onderschrijft de huidige groeistrategie van het bedrijf. Door de goede financiële basis die nu ontstaat verwacht Royal Reesink deze strategie van autonome groei en overnames in de toekomst te kunnen doorzetten.

River Acquisition biedt €101 per aandeel

River Acquisition bv biedt €101 per aandeel in contanten, een premie van 27,5 procent ten opzichte van de gemiddelde slotkoers in de afgelopen 3 maanden. Reesink realiseerde in de eerste 6 maanden van 2015 een omzet van €261 miljoen en een nettowinst van €8 miljoen. De winst was daarmee €2 miljoen gestegen.

Reesink-topman Gerrit van der Scheer is blij met de overname: "Wij hebben de onderneming kunnen opbouwen tot haar huidige omvang onder andere dankzij onze succesvolle buy-and-build-strategie. De bieder steunt deze strategie voor de toekomst en is voornemens te investeren in de autonome groei van onze divisies, alsmede in nieuwe acquisities in het kader van onze groeistrategie."

Bewerkt staal en A-merk-landbouwmachines

Reesink kent twee divisies, met de namen Reesink Equipment en Reesink Industries. Laatstgenoemde distribueert vooral bewerkt staal. Reesink Equipment is distributeur van machines, A-merken, in de land- en tuinbouw en voor de markt voor landschappelijk onderhoud en het vervoeren van producten in bijvoorbeeld magazijnen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet de overname nog goedkeuren. De huidige aandeelhouders kunnen waarschijnlijk niet voor april hun aandelen aan River Acquisition verkopen, waardoor de definitieve afronding van de overname nog wel even op zich laat wachten.

Arend Jan Blomsma en Jan Cees Bron

Of registreer je om te kunnen reageren.