Home

Nieuws

Test: McCormick X7.460

McCormick geeft met de X7 weer echt gas. Nieuwe motor van FTP, vertrouwde componenten als een ZF-transmissie en Bosch-hydrauliek: met de basis zit het wel snor. Tijd om er eens eentje in de praktijk te proberen én op de testbank te zetten. We kozen de X7.460 van 160 pk nominaal.

De viercilinder Fase IIIB-motor heeft maximaal 122 kW (166 pk) in de folder. Met boost 129 kW (175 pk). DLG mat aan de aftakas een schamele 90 kW. Toch geeft de motor pas toe als het toerental serieus daalt; bij 1.900 tpm komt er nog 101,7 kW uit, met boost 106,9 kW (145 pk). Alles bij elkaar krijgt de motorkarakteristiek een ruime voldoende.

Over het verbruik: voor de waterrem verbruikt de McCormick net even meer dan gemiddeld, terwijl hij in onze Powermix-test (die de praktijk beter benadert) net iets gunstiger presteert dan gemiddeld. Met name in transport laat hij punten liggen: 5 procent dorstiger bij 40 km/u en 10 procent bij 50 km/u vergeleken met het gemiddelde.

Scoort goed

Lees de gedetailleerde resultaten van onze trekkertest uitgebreid na in de digitale editie van TREKKER 329, vanaf pagina 10. Samenvattend kunnen we stellen dat de jongste McCormick over bijna de hele linie goed scoort. Hij schakelt prettig, de versnellingen liggen goed verdeeld. Aftakas-opties volstaan, wel werkt de automatische toerenbegrenzing beperkend. Hij stuurt goed en het rijcomfort is uitstekend. Hydrauliek is prima, genoeg ventielen ook. Hefkracht is uitstekend. De cabine steekt eigenlijk wat mager af bij de rest: het voldoet, maar niet meer dan dat.

Of registreer je om te kunnen reageren.