Home

Nieuws

Deere duikt in spuiten met grote bodemvrijheid

John Deere is een joint venture aangegaan met het bedrijf Hagie, in de VS marktleider in het segment zelfrijdende veldspuiten met een grote bodemvrijheid.

In de praktijk gaat het om een overname; Deere verwerft een meerderheidsaandeel in Hagie. Dat blijft zijn STS-spuiten produceren in de huidige fabriek in Clarion, Iowa. De bedrijfsnaam Hagie blijft vooralsnog bestaan. John Deere gaat zorgen voor de wereldwijde verkopen en service van de spuitmachines.

Over 15 maanden moet de integratie van Hagie zijn voltooid. Voordeel voor John Deere is dat het een completere range spuiten kan aanbieden; Hagie krijgt de beschikking over bepaalde Deere-technieken en toegang tot de wereldmarkt.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.