Home

Nieuws laatste update:24 mrt 2016

Einde Louis Nagel

Louis Nagel houdt op te bestaan. De importeur bouwt alle activiteiten de komende maanden af, zo blijkt uit een brief die de redactie ontving. Rond de zomerperiode sluiten de deuren definitief.

Het is vooral de slechte actuele marktsituatie, gecombineerd met het wegvallen van het importeurschap van de Argo-trekkermerken Landini en McCormick, dat de directie doet besluiten om met alle activiteiten te stoppen. Voorafgaand aan dit besluit zijn nog meerdere scenario's bekeken om wél in business te blijven, maar die vonden geen doorgang.

Faam met John Deere

De firma Louis Nagel heeft in totaal 140 jaar bestaan. De importeur, vóór 2011 gehuisvest in Nijmegen, maakte faam met de import van de John Deere-trekkers en -machines. Maar het verloor dat importeurschap in 2011. De firma maakte een herstart met de trekkermerken Landini en McCormick en de merken AgLeader, Breviglieri en Sigma4, later aangevuld met Yanmar, Faresin en Dieci. Voor alle laatstgenoemde merken zoekt de directie naar een passende oplossing, zodat bestaande klanten zo min mogelijk hinder ondervinden.

Louis Nagel maakte tot voor kort deel uit van de Dutch Power Company (DPC). De eigenaren haalden Nagel eruit omdat het bedrijf niet meer zou passen bij de andere onderdelen van de DPC; dat zijn namelijk allemaal fabrikanten. Louis Nagel was een handelsbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.