Home

Nieuws laatste update:4 mrt 2016

Foliebinding voor alle Comprima's

Op alle Krone Comprima-rondebalenpersen (solo-pers of perswikkelcombi) is voortaan af fabriek foliebinding beschikbaar. Wie deze binding wenst, kan het dus gewoon bestellen op een standaard- of op een Xtreme-model.

Foliebinding biedt een aantal belangrijke voordelen, waaronder het verbeteren van de kwaliteit van de silage. Er is bij deze techniek keuze tussen net- of mantelfolie. Met mantelfolie blijft de baal beter vormvast: door de folie expandeert de buitenste laag van de baal minder, hierdoor blijft de hoge dichtheid in de buitenste rand beter bewaard. Dit helpt schimmelvorming voorkomen.

Een ander voordeel van foliebinding is dat je het wikkelnet en de wikkelfolie niet meer hoeft te scheiden bij het lossnijden van de baal. De binding en de folie bestaan namelijk beide uit plastic van dezelfde afvalsoort. Tot slot heeft de Krone foliebinding het voordeel dat de mantelfolie over de volledige breedte wordt ingevoerd en ook weer afgesneden (aan het eind van het wikkelproces). Bij de eerste volgende baal wordt het begin van de folie dus niet als een prop ingevoerd en dan pas breed getrokken.

Snel wisselen

De gebruikelijke netrollen zijn snel en eenvoudig te vervangen door een folierol. Voor foliebinding adviseert Krone zijn Excellent Round Wrap. Dat bedekt de baal van 1.280 mm over de hele breedte. De vijf lagen folie houden de baal zeer stabiel en in vorm.

De foliebinding is ook achteraf in te bouwen in alle Krone Comprima-rondebalenpersen vanaf bouwjaar 2014.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.