Home

Nieuws

Fotoserie: nieuwste en dikste zescilinders

Boerderij testte de nieuwste en dikste zescilinders in het 200 pk segment.

Foto

 • De testgroep bestaat uit de Case IH Puma 175 CVX, de Fendt 720 Vario S4 ProfiPlus, de MF7720 Dyna VT, de New Holland T7.230 AutoCommand en de Valtra T214 Direct. Ook de Claas Arion 650 Cmatic is getest. Deze trekker zit nog in de Fase IIIB-klasse qua emissie-eisen en mag alleen dit jaar nog worden verkocht.

  De testgroep bestaat uit de Case IH Puma 175 CVX, de Fendt 720 Vario S4 ProfiPlus, de MF7720 Dyna VT, de New Holland T7.230 AutoCommand en de Valtra T214 Direct. Ook de Claas Arion 650 Cmatic is getest. Deze trekker zit nog in de Fase IIIB-klasse qua emissie-eisen en mag alleen dit jaar nog worden verkocht.

 • De Puma-serie uit St. Valentin bevat zeven modellen van 140 KW (190 pk) tot 199 kW (270 pk) met een tweedeling tussen de Puma 175 en 185. Beide trekkers hebben hetzelfde vermogen maar andere wielbasis, assen en transmissie. Er is keuze uit een powershift of een cvt-bak. De grootste modellen zijn er alleen traploos.

  De Puma-serie uit St. Valentin bevat zeven modellen van 140 KW (190 pk) tot 199 kW (270 pk) met een tweedeling tussen de Puma 175 en 185. Beide trekkers hebben hetzelfde vermogen maar andere wielbasis, assen en transmissie. Er is keuze uit een powershift of een cvt-bak. De grootste modellen zijn er alleen traploos.

 • De 700-serie uit Marktoberdorf telt zes modellen. De 714 tot 724 van 107 kW (145 pk) tot 176 kW (240 pk). Uiteraard is er alleen een traploze bak te krijgen en de Deutz onder de kap heeft een inhoud van 6,1 liter. Er zijn drie uitvoeringen Power, Profi en Profi Plus. In Power-uitvoering ontbreekt Isobus.

  De 700-serie uit Marktoberdorf telt zes modellen. De 714 tot 724 van 107 kW (145 pk) tot 176 kW (240 pk). Uiteraard is er alleen een traploze bak te krijgen en de Deutz onder de kap heeft een inhoud van 6,1 liter. Er zijn drie uitvoeringen Power, Profi en Profi Plus. In Power-uitvoering ontbreekt Isobus.

 • De 7720 Dyna VT uit Beauvais komt uit een serie van vijf van 121 kW (165 pk) tot 206 kW (280 pk). De kleinere modellen hebben een 6,6 litermotor en de grotere meten 7,4 liter. De kleinste is alleen met viertraps powershiftbak te koop. De grotere zijn er ook met de zestraps Dyna 6 of traploze Dyna VT.

  De 7720 Dyna VT uit Beauvais komt uit een serie van vijf van 121 kW (165 pk) tot 206 kW (280 pk). De kleinere modellen hebben een 6,6 litermotor en de grotere meten 7,4 liter. De kleinste is alleen met viertraps powershiftbak te koop. De grotere zijn er ook met de zestraps Dyna 6 of traploze Dyna VT.

 • De T7-serie bestaat uit acht modellen van 129 kW (175 pk) tot 198 kW (270 pk) De twee grotere HD-uitvoeringen zijn gelijk aan de Case IH Optum en aan de Steyr Terrus. Vanaf de T7.225 van 165 kW (225 pk) is er een korte wielbasis, en vanaf de T7.230 met hetzelfde vermogen een lange wielbasis. De Puma en de T7 verschillen in bak en wielbasis. De Puma 175 CVX is de sterkste in zijn serie met een korte wielbasis, en de T7.230 de kleinste met lange wielbasis.

  De T7-serie bestaat uit acht modellen van 129 kW (175 pk) tot 198 kW (270 pk) De twee grotere HD-uitvoeringen zijn gelijk aan de Case IH Optum en aan de Steyr Terrus. Vanaf de T7.225 van 165 kW (225 pk) is er een korte wielbasis, en vanaf de T7.230 met hetzelfde vermogen een lange wielbasis. De Puma en de T7 verschillen in bak en wielbasis. De Puma 175 CVX is de sterkste in zijn serie met een korte wielbasis, en de T7.230 de kleinste met lange wielbasis.

 • De nieuwe T4-serie uit Suolahti omvat zes modellen van 125 kW (170 pk) tot 184 kW (250 pk) De twee kleinste Valtra T's hebben de 6,6 liter Agco Power die ook in MF ligt. De grotere hebben de 7,4 literversie. Uitvoeringen met een vijftraps powershiftbak zijn de HiTech, de Active en de Versu. De traploze versies heten Direct.

  De nieuwe T4-serie uit Suolahti omvat zes modellen van 125 kW (170 pk) tot 184 kW (250 pk) De twee kleinste Valtra T's hebben de 6,6 liter Agco Power die ook in MF ligt. De grotere hebben de 7,4 literversie. Uitvoeringen met een vijftraps powershiftbak zijn de HiTech, de Active en de Versu. De traploze versies heten Direct.

 • Alle testtrekkers verschenen in de meest luxe uitvoering die te krijgen is. Dat wil zeggen met een fronthef, traploze bak, met de meest uitgebreide hydrauliek met joystick en flippers in een armleuning, complete bediening met terminal, vaak een multihendel en gps.

  Alle testtrekkers verschenen in de meest luxe uitvoering die te krijgen is. Dat wil zeggen met een fronthef, traploze bak, met de meest uitgebreide hydrauliek met joystick en flippers in een armleuning, complete bediening met terminal, vaak een multihendel en gps.

 • De terminals zijn in bijna alle trekkers onmisbaar voor de instellingen. Maar ze kennen dikwijls een lange opstarttijd. Nog lang niet alle menustructuren zijn duidelijk. Buiten kijf staat dat alle trekkers de basisinstellingen wel voor elkaar hebben. Opstappen en wegrijden lukt iedereen.

  De terminals zijn in bijna alle trekkers onmisbaar voor de instellingen. Maar ze kennen dikwijls een lange opstarttijd. Nog lang niet alle menustructuren zijn duidelijk. Buiten kijf staat dat alle trekkers de basisinstellingen wel voor elkaar hebben. Opstappen en wegrijden lukt iedereen.

 • De trekkers wegen gemiddeld 8 ton zonder belasting. De wielbasis is gemiddeld 2,89 meter.

  De trekkers wegen gemiddeld 8 ton zonder belasting. De wielbasis is gemiddeld 2,89 meter.

 • De zescilinders zijn nog redelijk wendbaar. De gemiddelde draaicirkel komt op ruim 12 meter. De Fendt draait het scherpst op 11,23 meter en de New Holland stond het ruimst afgesteld op 13 meter.

  De zescilinders zijn nog redelijk wendbaar. De gemiddelde draaicirkel komt op ruim 12 meter. De Fendt draait het scherpst op 11,23 meter en de New Holland stond het ruimst afgesteld op 13 meter.

 • Gemiddeld tillen de testkandidaten 8,6 ton. Topper is de MF, die met 9.754 kg met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De Case IH moet het met 7,5 ton doen.

  Gemiddeld tillen de testkandidaten 8,6 ton. Topper is de MF, die met 9.754 kg met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De Case IH moet het met 7,5 ton doen.

 • De hydrauliekopbrengst over één ventiel is gemiddeld 113 liter. Over twee ventielen gemeten is het 167 liter, en gemiddeld staan de trekkers toe dat een werktuig 49 liter uit de achterbrug onttrekt. De Fendt kan 64 liter missen; wederom sluit Case IH de rangen met 30 liter.

  De hydrauliekopbrengst over één ventiel is gemiddeld 113 liter. Over twee ventielen gemeten is het 167 liter, en gemiddeld staan de trekkers toe dat een werktuig 49 liter uit de achterbrug onttrekt. De Fendt kan 64 liter missen; wederom sluit Case IH de rangen met 30 liter.

 • Voor het testen van de instellingen en de bediening van de aftakas-automatiek, hef en hydrauliek is een Amazone-zaaicombinatie gebruikt.

  Voor het testen van de instellingen en de bediening van de aftakas-automatiek, hef en hydrauliek is een Amazone-zaaicombinatie gebruikt.

 • Hard rijden kost diesel, blijkt weer eens uit de transporttest. Bij 50 km/u was het gemiddelde verbruik 59,5 liter op 100 km. Bij begrenzing op 40 km/u was 56,6 liter nodig.

  Hard rijden kost diesel, blijkt weer eens uit de transporttest. Bij 50 km/u was het gemiddelde verbruik 59,5 liter op 100 km. Bij begrenzing op 40 km/u was 56,6 liter nodig.

 • Behalve voor de ploeg, trailer en zaaicombinatie kwamen de trekkers in actie voor de 5 meter brede Lemken Smaragd-cultivator.

  Behalve voor de ploeg, trailer en zaaicombinatie kwamen de trekkers in actie voor de 5 meter brede Lemken Smaragd-cultivator.

 • Meer informatie over deze multi-trekkertest - met fotoreportages en video's tijdens het veld- en transportwerk - komt de komende weken online op www.boerderij.nl en www.trekkermagazine.nl

  Meer informatie over deze multi-trekkertest - met fotoreportages en video's tijdens het veld- en transportwerk - komt de komende weken online op www.boerderij.nl en www.trekkermagazine.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.