Home

Nieuws

Franse markt landbouwmachines blijft op peil

De markt voor trekkers en andere landbouwmachines in Frankrijk houdt dit jaar stand. In de eerste twee maanden zijn al 22 procent meer trekkers verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

De organisatie van fabrikanten en handelaren in landbouwmechanisatie Axema mikt voor heel 2016 voorlopig op een daling van bijna 2 procent. Axema wijst er op dat de verkopen in januari en februari weliswaar op een hoog peil lagen, maar dat deze toch maar een klein deel van de jaarafzet vertegenwoordigen. In totaal zijn er in deze periode 2.851 nieuwe trekkers verkocht, terwijl de afzet over heel 2015 op 29.312 is uitgekomen.

Wijziging fiscale regels half april

Half april veranderen de fiscale regels rondom de afschrijving van trekkers en andere machines. Dat is de reden dat veel boeren, tuinders en landschapsbeheerders nog snel een trekker of andere machine hebben aangeschaft. "We hebben nog steeds te maken met een crisis in de landbouw. Fabrikanten en leveranciers van machines ondervinden de gevolgen daarvan altijd met de nodige vertraging", aldus een woordvoerder van Axema.

Ruud Peijs

Of registreer je om te kunnen reageren.