Home

Nieuws

Hektor Gigant: hoe sneller, hoe beter

Heerema Agri-Service in De Groeve (Dr.) is voortaan importeur van de Duitse Hektor Gigant. Deze machine van het Duitse IAT is bedoeld om groenbemesters klein te krijgen en om wortelboorder te bestrijden in maisstoppel.

Hoe sneller je met de machine rijdt, hoe beter het resultaat. Adviessnelheid is tussen 15 en 20 km/u. De Hektor Gigant is geen grondbewerkingsmachine; hij snijdt de stoppel of groenbemester kapot en werkt daarbij 1 tot 3 centimeter diep. De stoppel blijft dus bovenop liggen. Ook de groenbemester blijft boven, om de stikstof te benutten.

De Hektor Gigant bestaat uit een rij spijlenrollen, daarna twee rijen messenrollen, gevolgd door weer een rij spijlenrollen. Het is ook mogelijk de eerste spijlenrol in de fronthef te hangen, in combinatie met ganzenvoeten en triltanden. Het aantal en de breedte van de rollen is afhankelijk van de werkbreedte. Elke rol is opgehangen in een veer. Zo kan de rol voor rijsporen of stenen 40 centimeter in hoogte variëren. De Hektor Gigant is te krijgen in werkbreedtes van 3, 4, 5 en 6 meter.

Of registreer je om te kunnen reageren.