Home

Nieuws laatste update:22 mrt 2016

Multi-trekkertest Case IH: makkelijk in de omgang

Case IH trad aan met de compacte Puma 175 CVX met korte wielbasis. De bediening is eenvoudig. De prestaties verdienen aandacht; hefvermogen en hydrauliek zijn krapjes. Het specifiek verbruik daarentegen is met 225 g/kWh het laagst van de groep.

Ook van de Case IH Puma 175 CVX is een videofilmpje beschikbaar.

Foto

 • De Puma-serie omvat zeven modellen met een 'scheiding' tussen de Puma 175 en 185. Beide trekkers hebben hetzelfde vermogen, maar andere wielbasis, assen en transmissie. De grootste modellen zijn er alleen in een traploze versie. De CVX-bak op de modellen met korte wielbasis heeft twee rijbereiken; modellen met lange wielbasis beschikken over vier rijbereiken.

  De Puma-serie omvat zeven modellen met een 'scheiding' tussen de Puma 175 en 185. Beide trekkers hebben hetzelfde vermogen, maar andere wielbasis, assen en transmissie. De grootste modellen zijn er alleen in een traploze versie. De CVX-bak op de modellen met korte wielbasis heeft twee rijbereiken; modellen met lange wielbasis beschikken over vier rijbereiken.

 • De instap naar het 1,49 cm hoge platform is oké. Links opent de deur ver buiten de trekker. Die rechts dient alleen als nooduitgang.

  De instap naar het 1,49 cm hoge platform is oké. Links opent de deur ver buiten de trekker. Die rechts dient alleen als nooduitgang.

 • Het beige interieur is robuust maar voelt niet ruim. Opbergmogelijkheden zijn er weinig. Het zicht rondom is prima; alleen het dakraam is wat troebel.

  Het beige interieur is robuust maar voelt niet ruim. Opbergmogelijkheden zijn er weinig. Het zicht rondom is prima; alleen het dakraam is wat troebel.

 • Zoals bij alle Case IH-trekkers is er waardering voor de armleuning. Het AFS Pro 700-touchscreen met een diagonaal van 26,5 cm heeft maar liefst 38 seconden opstarttijd nodig. Er is veel op te zien, helaas weinig in te stellen.

  Zoals bij alle Case IH-trekkers is er waardering voor de armleuning. Het AFS Pro 700-touchscreen met een diagonaal van 26,5 cm heeft maar liefst 38 seconden opstarttijd nodig. Er is veel op te zien, helaas weinig in te stellen.

 • Op het overzichtelijke ICP-paneel zijn alle functies rond een trekkersilhouet geplaatst. Dat maakt het nog duidelijker waar wat gebeurt en waar het te vinden is.

  Op het overzichtelijke ICP-paneel zijn alle functies rond een trekkersilhouet geplaatst. Dat maakt het nog duidelijker waar wat gebeurt en waar het te vinden is.

 • De multicontroller-hendel is prettig te bedienen. Wel zijn de knopjes te klein, wat intuïtief werken bemoeilijkt. Er zijn veel functies te kiezen.

  De multicontroller-hendel is prettig te bedienen. Wel zijn de knopjes te klein, wat intuïtief werken bemoeilijkt. Er zijn veel functies te kiezen.

 • De bijrijderszit is optioneel van leer voorzien. Hij klapt zo weg dat de rugleuning een tafeltje vormt.

  De bijrijderszit is optioneel van leer voorzien. Hij klapt zo weg dat de rugleuning een tafeltje vormt.

 • Voor het stuur zit een opbergvak in plaats van een dashboard.

  Voor het stuur zit een opbergvak in plaats van een dashboard.

 • Op het spatbord zit naast de hef- en aftakasknoppen ook de bediening voor het derde hydrauliekventiel.

  Op het spatbord zit naast de hef- en aftakasknoppen ook de bediening voor het derde hydrauliekventiel.

 • De 6,7 liter FPT-motor voldoet met AdBlue-techniek aan de emissie-eisen. De olie hoeft slechts om de 600 uur ververst te worden. Aan de aftakas levert de Case IH met boost maximaal 144 kW (196 pk). Het specifiek verbruik is met 225 g/kWh het laagst van de groep.

  De 6,7 liter FPT-motor voldoet met AdBlue-techniek aan de emissie-eisen. De olie hoeft slechts om de 600 uur ververst te worden. Aan de aftakas levert de Case IH met boost maximaal 144 kW (196 pk). Het specifiek verbruik is met 225 g/kWh het laagst van de groep.

 • Met een cirkel 12,65 meter is de Puma niet de scherpste draaier (gemiddeld 12,14 meter). Het leren stuurwiel heeft 4,3 omwentelingen nodig van links naar rechts en het knarst en piept wat. Ondanks de aanwezigheid van gps is er geen snelstuuroptie.

  Met een cirkel 12,65 meter is de Puma niet de scherpste draaier (gemiddeld 12,14 meter). Het leren stuurwiel heeft 4,3 omwentelingen nodig van links naar rechts en het knarst en piept wat. Ondanks de aanwezigheid van gps is er geen snelstuuroptie.

 • Geen topwaardes voor hef en hydrauliek, maar je kunt een grotere pomp laten monteren. Drie aftakassnelheden, en de automatiek is prima.

  Geen topwaardes voor hef en hydrauliek, maar je kunt een grotere pomp laten monteren. Drie aftakassnelheden, en de automatiek is prima.

 • Met een leeggewicht van 7,5 ton en 11,5 ton toegestaan gewicht blijft er volgens de fabriek 4 ton draagvermogen over.

  Met een leeggewicht van 7,5 ton en 11,5 ton toegestaan gewicht blijft er volgens de fabriek 4 ton draagvermogen over.

 • De wielbasis van 2,79 meter is relatief kort, maar daar is op de weg niets van te merken. Vooral de dubbelwerkende voorasvering en de cabinevering maken dat het comfort dik voor elkaar is. Het geluidsniveau is 74 dB(A).

  De wielbasis van 2,79 meter is relatief kort, maar daar is op de weg niets van te merken. Vooral de dubbelwerkende voorasvering en de cabinevering maken dat het comfort dik voor elkaar is. Het geluidsniveau is 74 dB(A).

 • De Puma 175 CVX uit St Valentin kost in deze testuitvoering €150.156 ex btw.

  De Puma 175 CVX uit St Valentin kost in deze testuitvoering €150.156 ex btw.

Of registreer je om te kunnen reageren.