Home

Nieuws

Multi-trekkertest Fendt: comfort met prijskaartje

De Fendt 720 Vario S4 ProfiPlus scoort punten op comfort, goede DLG-metingen en instelmogelijkheden. Daar laat je dan wel een flinke financiële veer voor.

Van de 720 maakten we ook een video. Die staat hier.

Foto

 • De 700-serie is alleen traploos te krijgen. De Deutz onder de motorkap heeft een inhoud van 6,1 liter. Er zijn drie uitvoeringen Power, Profi en Profi Plus. In de Power-uitvoering ontbreekt Isobus. <em>Foto's: Ralf Heil</em>

  De 700-serie is alleen traploos te krijgen. De Deutz onder de motorkap heeft een inhoud van 6,1 liter. Er zijn drie uitvoeringen Power, Profi en Profi Plus. In de Power-uitvoering ontbreekt Isobus. Foto's: Ralf Heil

 • De vijfstijlencabine heeft een lichte bekleding en goede afwerking De ruimte is met 149 bij 158 cm gemiddeld. Er zijn veel doordachte details.

  De vijfstijlencabine heeft een lichte bekleding en goede afwerking De ruimte is met 149 bij 158 cm gemiddeld. Er zijn veel doordachte details.

 • De bediening is gelijk aan die in de 500-serie, en redelijk te doorgronden.

  De bediening is gelijk aan die in de 500-serie, en redelijk te doorgronden.

 • De basisfuncties in de terminal (26,3 cm diagonaal en glazen scherm) zijn vrij overzichtelijk. Hij start met 10 seconden vlot op en heeft enkele nieuwe functies.

  De basisfuncties in de terminal (26,3 cm diagonaal en glazen scherm) zijn vrij overzichtelijk. Hij start met 10 seconden vlot op en heeft enkele nieuwe functies.

 • De rijhendel heeft veel functies. Op de Go-End-knoppen zijn deze - net als Isobus-functies - weer vrij toe te wijzen.

  De rijhendel heeft veel functies. Op de Go-End-knoppen zijn deze - net als Isobus-functies - weer vrij toe te wijzen.

 • Het grote stuurwiel draait in 4,3 rondjes van links naar rechts. Bij ProfiPlus is snelsturen standaard. De stuursnelheid is dan afhankelijk van de rijsnelheid.

  Het grote stuurwiel draait in 4,3 rondjes van links naar rechts. Bij ProfiPlus is snelsturen standaard. De stuursnelheid is dan afhankelijk van de rijsnelheid.

 • Ook het dashboard kreeg een kleine make-over. Nieuw zijn de AdBlue-tankinhoud en gps-snelheid.

  Ook het dashboard kreeg een kleine make-over. Nieuw zijn de AdBlue-tankinhoud en gps-snelheid.

 • De draaicirkel van 11,23 meter is een meter korter dan gemiddeld in de testgroep. De nieuwe vooras komt van ZF.

  De draaicirkel van 11,23 meter is een meter korter dan gemiddeld in de testgroep. De nieuwe vooras komt van ZF.

 • Mede door de hoge voorruit biedt de cabine veel zicht rondom. De wisser draait over 300 graden.

  Mede door de hoge voorruit biedt de cabine veel zicht rondom. De wisser draait over 300 graden.

 • De Deutz-motor onder de kap geeft aan de aftakas 141 kW (192 pk) Op maximaal vermogen verbruikt de trekker slechts 225 g/kWu en 3,5 % AdBlue. Doorgerekend komt de 720 dan uit op 21,2 cent per kWu. Zuiniger dus dan gemiddeld

  De Deutz-motor onder de kap geeft aan de aftakas 141 kW (192 pk) Op maximaal vermogen verbruikt de trekker slechts 225 g/kWu en 3,5 % AdBlue. Doorgerekend komt de 720 dan uit op 21,2 cent per kWu. Zuiniger dus dan gemiddeld

 • Wij testten de trekkers met 50 km/u-bak voor een 18 ton zware trailer. De gemiddelde snelheid van de groep was 40,6 km/u, waarbij de Fendt met 42 km/u gemiddeld het snelst bleek. Het verbruik was met 52,5 liter per 100 kilometer veruit het laagst.

  Wij testten de trekkers met 50 km/u-bak voor een 18 ton zware trailer. De gemiddelde snelheid van de groep was 40,6 km/u, waarbij de Fendt met 42 km/u gemiddeld het snelst bleek. Het verbruik was met 52,5 liter per 100 kilometer veruit het laagst.

 • De Fendt beurt maar liefst 9 ton en heeft een hefweg van 85 cm. Alles is vlot in de terminal te stellen. De dansonderdrukking activeert op een ingestelde snelheid.

  De Fendt beurt maar liefst 9 ton en heeft een hefweg van 85 cm. Alles is vlot in de terminal te stellen. De dansonderdrukking activeert op een ingestelde snelheid.

 • Minder geslaagd: de spatbordknoppen hebben allemaal dezelfde vorm, en de knop voor zakken zit boven die voor het heffen.

  Minder geslaagd: de spatbordknoppen hebben allemaal dezelfde vorm, en de knop voor zakken zit boven die voor het heffen.

 • In deze testuitvoering ligt de prijs op €220.938, waar de anderen gemiddeld ruim €185.000 vragen en Case IH het zelfs bij €162.822 houdt.

  In deze testuitvoering ligt de prijs op €220.938, waar de anderen gemiddeld ruim €185.000 vragen en Case IH het zelfs bij €162.822 houdt.

Of registreer je om te kunnen reageren.